AKP'li İpsala Belediyesi 119 İşçiyi İşten Çıkardı: İşçiler 10 Temmuz'da Grev Yapacak

AKP'li İpsala Belediyesi 119 İşçiyi İşten Çıkardı: İşçiler 10 Temmuz'da Grev Yapacak
31 Mart Yerel Seçimleri sonrası tekrar AKP'nin eline geçen İpsala Belediyesi, aralarında Disk üyelerinin de olduğu 119 işçiyi bir nede göstermeksizin işten çıkardı. İşçiler yaşanılan haksız çıkarmalar sonrası 10 Temmuz'da grev kararı alan işçiler ve Disk Yöneticileri halktv.com.tr'ye 31 Mart sürecinden bu yana İpsala Belediyesinde yaşanılanları aktardı.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası İpsala Belediyesi'nde yaşanan skandal kararlar gündeme bomba gibi düştü. 2019 Seçimleri sonrası , AKP'nin yeniden kontrolü ele geçirmesinin ardından, nedeni belirsiz gerekçelerle 119 işçi işten çıkarıldı.
Adalet taleplerini yenilemek, işçi haklarına ve emeğe saygı duyulmasını isteyen İpsala Belediyesi işçileri, yaşadıkları haksız çıkarma ve adaletsizliklere karşı 10 Temmuz'da grev kararı alırken, Disk Yöneticileri de süreci yakından takip ediyor.

163678.jpg

Hukuksuzluğu maruz kalan işçilerden Salih Aba, KPSS sınavıyla girdiği belediyeden 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası aniden çıkarıldığını söyledi. Yaşanılanların insanlık suçu olduğunu ve eşinin arkadaşının bu olaylar sonrası düşük riski yaşadığını söyleyen Aba,


KADİR GECESİ İŞTEN ATILDIK

"AK Parti İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, bizi mübarek Kadir Gecesi'nde dört arkadaşımızla birlikte İŞKUR yoluyla veya devlet yoluyla işten çıkardı. İşten çıkarılan arkadaşlarımızdan birinin eşi dokuz aylık hamileydi. Kadın, kocasının işten çıkarıldığını duyduktan sonra banyoda düşme tehlikesi yaşadı. Bu haksız çıkarmaların bir kısmı mübarek Cuma günleri yapıldı. İşçiler, namaz kılmak için gittiği camiden çıktıktan sonra işlerine son verildiğini öğrendi. Bir diğer mağdur ise engelli bir işçiydi.


"GEREKİRSE ADALET YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİRİZ"

Bizler, İpsala'nın emekçi halkı olarak yeter diyoruz! 10 Temmuz'da, CHP milletvekillerinin desteğiyle, emeğimize ve hakkımıza sahip çıkmak için sesimizi yükseltiyoruz. AKP'nin emek düşmanı politikalarına karşı duruşumuzu sergileyeceğiz. İnsan onuruna yakışmayan uygulamalara karşı birlik olup adaletimizi arayacağız. Gerekirse, biz de adalet için yürüyeceğiz. İpsala halkı olarak hak ettiğimiz saygıyı ve adaleti talep etmek için yan yana, omuz omuza mücadele edeceğiz. Çünkü bizler, emeğimizin ve hakkımızın değerini biliyoruz!" ifadelerini kullandı.

15122023-1cec393e-d028-4a16-b38b-22858e3e68e2.webp

DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı'da Disk'in bu hukuksuzluklar karşısında işçilerin yanında yer alacaklarının altını çizdi. Makasçı,

KANSER HASTASI OLAN İŞÇİLER VAR

"Bu insanların hiçbirinin suçu yoktu; sadece işlerini yapıyorlardı. Çarşamba günü sabah saatlerinde İpsala Belediyesi önünde oturma eylemi başlatarak bu adaletsizliği protesto edeceğiz. Amacımız Türkiye'ye bu durumu duyurmak ve adalet arayışımızı güçlendirmektir.

Bu insanlar ekmeksiz kaldı, çoluk çocukları var, bazıları hasta ve kanserli. İşsiz kaldılar, açlıkla mücadele ediyorlar. Mehmet Kerman ve İpsala Belediyesi yönetimi bu insanlara karşı büyük bir vicdansızlık yaptı. Bu adaletsizliğe karşı sessiz kalmayacağız.

Tüm medya ve kamuoyuna çağrımızdır: Çarşamba günü İpsala Belediyesi önünde başlatacağımız oturma eylemiyle sesimizi duyuracak, haklarımızı savunacak ve bu haksızlığa karşı birlikte mücadele edeceğiz. Adalet için, insanlık için, vicdan için bu mücadeleye destek olmanızı bekliyoruz" dedi.

İpsala Belediyenin, Halkı 2019 seçimleri yüzünden cezalandırdığını ifade eden Disk Genel İş Sekreteri Çetin Çalışkan'da AKP'Lİ Belediye Başkanlarının, 2014 yılından bu yana işe son vermelerin devam ettiğini söyledi.Çalışkan,

AKP'Lİ BELEDİYE 2014 YILINDA DA İŞÇİLERİN AKDİNİ SONLANDIRMIŞ

"Sadece bugün değil, 2014 yılında da AKP'li belediye kadrolu işçileri çıkardı. Yani işçilere karşı tavrı farklıydı. 2014 yılında bu kadrolarla mücadele etti, işten çıkardı. Şimdi tekrar geldiğinde aynı işçi arkadaşlarımızla uğraşıyor. Zaten şubemiz bu konuda açıklama yapmıştı. Biz buna karşı direneceğiz. İşçi arkadaşlarımızla birlikte süresiz bir çadır kuracağız orada. Elimizden geleni yapacağız, gerekeni yapacağız" dedi.

İşçilerin ve sendikaların büyük hassasiyet gösterdiği bu konu hakkında konuşan bir diğer isim DİSK Genel İş Sendikası Eğitim Daire Başkanı Salim Şen'de kararlılık mesajını yinelerken . Belediye Başkanının işçilere yönelik mobbing uygulamalarının dehşet verici boyutta olduğunu vurguladı.
Şensözlerinin devamında şu sözleri kaydetti
"Belediye başkanı, 2014 seçimlerinin ardından benzer bir tutum sergilemişti ve bu tutumlarıyla tanınıyoruz. O dönemde de çeşitli basın açıklamaları yapmıştı ve bu arkadaşlarımızın açtığı davalara rağmen tutumunu sürdürdü. Son seçimlerde tekrar seçildikten sonra ise aynı tavırlarını sergilemeye devam etti. İşten çıkarmaların yanı sıra işçilere baskı yaparak sendikalarını değiştirdi. Şubemiz, bu arkadaşlarımızla ilgili geçtiğimiz haftalarda bir basın açıklaması düzenledi. Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve duyarlı vatandaşlarımızla birlikte işten çıkarmaların son bulması çağrısında bulunduk. Ancak görünen o ki belediye başkanı, bu konuda duyarsız ve davranışlarını değiştirmeye niyetli değil."

DİRENİŞE HAZIRLANAN İŞÇİLERDEN MESAJ VAR

10 Temmuz'da yapacakları direniş için kamuoyu toparlamak isteyen işçiler, taleplerini yazdıkları el broşürlerini tüm İpsala Halkına dağıttı. Broşürde;

"Bizler İpsala Belediyesinde çalışan ve emeği ile geçinen sendikalı işçileriz. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İpsala Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Mehmet KERMAN’ın ilk icraatı bizleri işten atmak olmuştur.

Oysa Sayın Mehmet KERMAN göreve gelene kadar her birimizin bir işi vardı ve bu işine dair hayalleri, geleceği vardı. Belediye işçileri olarak yazın sıcağında, kışın kar, yağmur ve fırtınasında bu ilçenin çöpünü biz topladık, yolunu biz yaptık, suyunu biz akıttık, kanalizasyonunu biz tamir ettik, canımızı hiçe sayarak yangınlarına biz müdahale ettik. Şimdi geldiğimiz noktada Hiçbir gerekçe gösterilmeden belediye başkanı tarafından kapının önüne koyulduk.

Duyarlı İpsala halkı; bu hukuksuz ve vicdansız uygulamayı durdurmak ve protesto etmek için 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 11’de Atatürk Parkı önündeki basın açıklamamıza sizleri davet ediyor ve desteklerinizi bekliyoruz." ifadelerine yer verildi

ekran-goruntusu-2024-07-07-084808.png