AKP'li belediyenin canı elma çekmiş: AKP'li başkanın eski şirketine 300 bin TL'lik ihale

AKP'li belediyenin canı elma çekmiş: AKP'li başkanın eski şirketine 300 bin TL'lik ihale
AKP'li Üsküdar Belediyesi, 10 Kasım 2021'de yaptığı ihaleyle belediyeye, 300 bin TL'lik elma aldı. İhalede elmanın özellikleri de belirtilirken 'Amasya Misket Elma' olması zorunluydu. 24 Kasım günü sonuçlanan ihaleyi, eski Amasya AKP başkan yardımcısının şirketi kazandı.

Üsküdar Belediyesi tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanan ihalenin detaylarına erişmek mümkün değil. Çünkü belediye, ihaleye dair şartnameyi sisteme yüklememiş.

Fakat "Meyve (Amasya misket elma) alımı" başlığıyla 3 Kasım 2021'de onaylanan ihale, 26 Kasım'da sonuçlandı.

screenshot-16.jpg

İhaleyi, 300 bin TL'lik bedelle Tureytat Yemek adlı şirket aldı. Şirket, elmaları Amasya'dan getirecek.

screenshot-15.jpgİhale, AKP'li başkanın eski şirketine gitti

Üsküdar Belediyesi'ne 300 bin TL'lik 'Amasya elması' getirecek olan Tureytat Yemek hakkında önceki bilgilere baktığımız zaman ise 2014 yılına kadar AKP Amasya İl Başkan Yardımcısı Burak Çiftçioğlu'na ait olduğu anlaşılıyor.

Burak Çiftçioğlu, şirketi devrettikten sonra açtığı yeni şirketiyle AKP'li belediyelerden ihale almaya devam etmiş.

Belediye tarafından alınan 300 bin TL'lik elma, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün deposuna koyulacak.

Üsküdar Belediyesi: Aracısız şekilde halka dağıttık

Üsküdar Belediyesi tarafından 15 Kasım'da yapılan habere göre ise Amasya'dan alınan elmaların, aracısız şekilde doğrudan çiftçiden alındığı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı belirtildi.

Fakat belediye ihalesine giren Tureytat Yemek, doğrudan meyve satışı yapan bir şirket değil. Şirketin, hazır yemek, fide, doğal gıda ticareti gibi faaliyetleri bulunuyor.

screenshot-17.jpg

Öte yandan şirket ve belediye arasındaki sözleşme 24 Kasım'da imzalanırken Üsküdar Belediyesi, sözleşme ihale kesinleşmeden elmaları almış ve dağıtmış görünüyor.