AKP'den cinsel saldırılara karşı 'hadım' sinyali! "Mevzuata uygun"

Türkiye'de artan cinsel saldırılar nedeniyle "Hadım" tartışması yeniden gündeme geldi. Cinsel suçlunun cinsel faaliyetini sonlandırma anlamına gelecek olan hadım işlemi hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir" dedi.

Türkiye'de ardı ardına yaşanan kadın cinayetleri ve cinsel saldırılar büyük rahatsızlık yarattı. Aynı gün içerisinde Türkiye hem iki kadının sur canisi tarafından vahşice katledilmesine hem de Beyoğlu'nun ortasında tecavüz girişimine tanıklık etti.

Hemen her gün bir cinsel saldırı ve taciz haberlerleri gelirlen cinsel suçluların hadımına yönelik tartışmalar yeniden alevlendi.

Bir gazeteci Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a "Cinsel suçlara ilişkin hadıma yönelik bir çalışma yapılması günümüzde mümkün mü?" sorusunu yöneltti. Tunç şöyle yanıt verdi:

"Ceza İnfaz Kanunu'muzda önceki senelerde gündeme geldiğinde, o zaman Adalet Komisyonu üyesi olarak hatırlıyorum konuyu. Ceza İnfaz Kanunu'muzun 108. maddesinde tıbbi tedaviye karar verme yetkisi var. Bu anlamda mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir"

ABD'DE ONAYLANDI! PEDOFİLİLER HADIM EDİLECEK

ABD'nin Louisina eyaletinde çocuklara cinsel istismarda bulunan ve mahkumiyeti kesinleşen şahıslara cerrahi hadım cezası verilmesine onay verilmişti. Haziran 2024'te Louisiana eyaleti mahkemelere çocuklara cinsel istismardan mahkum olanlara cerrahi hadım cezası verme hakkı tanıyan ilk eyalet oldu.

Kaynak:halktv.com.tr