AKP ve DEM Parti'li isimler Şenyaşar ve Yıldız ailelerini barıştırdı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AKP ve DEM milletvekilleri ile birlikte, Yıldız ve Şenyaşar ailelerini barıştırdı.

AKP ve DEM Parti'li isimler Mardin'de yaşayan Yıldız ve Şenyaşar ailelerini barıştırdı. Barış yemeğinde Ferit Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız el sıkıştı. Barış toplantısına AKP'li isimler Cevdet Yılmaz, Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül; DEP Parti'den Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk ve Bekir Bozdağ da katıldı.

Barış töreninde konuşan Cevdet Yılmaz, "Bekir Bozdağ, Sırrı Süreyya Önder, Abdülhamit Gül, Ahmet Türk... Bu dört isim gerçekten özel bir çaba sarf etti, huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

6fc2eec7-4d06-47d2-a335-8078cc105c0c-w.jpeg

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, konuyla ilgili "Halkımızın barış içinde yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Halkımız arasında birbirlerine kardeşçe yaklaşmasını sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Acıları değil barışla ilgili yapmamız gerekenleri konuşmamız gerekiyor. Acılara merhem sürmek istiyoruz. İki aile umuyoruz ki acılarını unutur, barışla yaşamayı sürdürürler. Onurlu bir barışın da bu ülkede de sağlanması içinde barış içinde hareket ediyoruz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Suruç’ta 14 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekili seçilen AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesine ait dükkanda başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’nde devam eden olaylarda Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

hhhhh.jpg

Şenyaşar davasında tutuklu 4 sanık için 18 Ekim'de (2024) tahliye kararı verildi. Olayda babası ile iki ağabeyini kaybeden Fadıl Şenyaşar ile eski AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız ile Enver Yıldız ve Mekail Şimşek için de tahliye kararı verildi. Dava 21 Şubat 2025’e ertelendi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi