AKP transferlerinde kritik detaylar! Yeni isimler AKP'ye yarar mı sağlayacak, zarar mı?

AKP'nin 23. yıldönümünde yaptığı transferler partiye zarar mı verecek yoksa yarar mı sağlayacak? Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV ekranlarında AKP'nin transfer sürecine dair kritik noktalara değindi.

Gazeteci İsmail Saymaz açıklamalarında şunları söyledi:

"AKP'nin yeni transferleri 'büyüyoruz, güçleniyoruz' iddiasına dayanak oluşturacak isimler değil. Bu transferlere bakarak AKP toparlanacak diyemeyiz. Bu transferler AKP'yi mutlu etmez. Birkaç gün önce bir AKP'li yetkili ile konuştuğumda bana kendisi 15 belediye başkanının geçeceğini söylemişti. Bunlar için il belediye başkanlarını ve kimlerin geçebileceğini sormuştum. Ben bunu sorduğumda 'şu an için bir il belediye başkanı yok, dolayısıyla ilçe transferlerini açıklamayabiliriz' demişti. Ama ilçeyi de açıkladılar. Hala 2 kişi açıklanmadı onlar da merak konusu. Bu isimler DEM Parti'li olabilir mi?

'CHP SEYİTHAN İZSİZ'İ KABUL ETMEDİ'

Bu isimlerden bir kısmı için itibar kaybı diyebiliriz. İki milletveki için açıklama yapmam gerekiyor. Seyithan İzsiz 'yuvama döndüm' demişti. İYİ Parti'ye geçişi çok olaylı olmuştu. İYİ Parti'de 'o makamları parayla satın aldılar' sözleri ile gündem olan biriydi. Benim bildiğim kadarıyla AKP ve İYİ Parti geçişleri olmadan CHP'yi de yokladı ama onu almadılar. CHP'ye gelemeyişi konusunda da İmamoğlu'nun engellendiği konuşuluyor.

'SOLUĞU AKP'DE ALDI'

İkincisi bahsedeceğim isim ise Ahmet Ersagun Yücel, kendisi Meral hanımdan çok özel kalemi Esma hanıma yakınlığı ile biliyor. Kendisi İstanbul 1. bölgeden CHP listelerinden seçildi. Ersagun Yücel muhaliflerin oylarıyla görev aldı. Ne zaman İYİ Parti ile yollar ayrıldı işte o zaman soluğu AKP'de aldı. Ersagun Yücel kesinlikle Meral Akşener kararı ile hareket edecek biri olarak anılıyor."

Kaynak:halktv.com.tr