Akit TV'de şeriat çağrısı: Bunun arkasına hilafet gelmeli

Akit TV'de şeriat çağrısı: Bunun arkasına hilafet gelmeli
Akit TV'de Fatin Dağıstanlı, sunduğu programda Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından "Bunun arkasına hilafet gelmeli" çağrısında bulundu. Konuk Msa Biçkioğlu ise Dağıstanlı'yı destekledi.

Atatürk’ün imzasıyla 1934 yılında müzeye çevrilen Ayasofya, geçtiğimiz günlerde Danıştayın kararı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla statüsü değiştirilerek ibadete açıldı.

Türkiye’nin gündemi hâline gelen Ayasofya’yla ilgili Akit TV’de yapılan bir programda skandal sözler sarf edildi. Akit TV’de programda hilafetin geri gelmesi istendi.

"Bunun arkasına bir hilafet gelmeli"

Musa Biçkioğlu'nun konuk edildiği programda Fatin Dağıstanlı, Ayasofya ile ilgili olarak, “Şu mesaj önemliydi, bunun arkasına bir hilafet gelmeli, ben bunu önemsiyorum çünkü. Ki siz çok iyi analiz ettiniz. Bunun hem siyasal hem ekonomik çok büyük bir getirisi de olacak Türkiye bağlamında. Hem de ümmet için de önemli bir gelişme olacak” dedi.

"Hilafeti getirerek bize yönelik bir suçlamadan da kurtulacağız"

Biçkioğlu ise buna karşılık, “Hilafetle ilgili şöyle bir sorundan da kurtulacağız Anadolu üzerinden bizim milletimizle ilgili söyleyeceğim şey önemli. Bir hilafet müessesemiz vardı, der Müslümanlar bizimle karşılaştıklarında. Siz bu hilafet müessesesini evet taşıdınız, hakkını verdiniz ama yok ettiniz, ortadan kaldırdınız diye bir suçlama da var bize yönelik. Bu suçlamadan kurtulmanın zamanı da geldi. Ayasofya üzerinden Fetih, Fatih, İstanbul ve bizim Gayri Müslimleri de himaye edişimizin sembolüdür bu” diye konuştu.

Etiketler :