Uyuşturucu ticaretinden tutuklanan Akat'la fotoğrafı çıkan Dilipak: Kenevir konusunu konuşmaya gelmişti

Uyuşturucu ticaretinden tutuklanan Akat'la fotoğrafı çıkan Dilipak: Kenevir konusunu konuşmaya gelmişti
Uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklanan Ali Osman Akat'la fotoğrafı çıkan Abdurrahman Dilipak, "Kolombiya- Türkiye hattında iş tutanlar herkesin kapısını çalmışlar. Benimle de kenevir konusunu konuşmak için gelmişti" dedi.

L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu altı şirket sahibi, Kolombiya’dan Türkiye’ye “kozmetik ürün” adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Ali Osman Akat’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok siyasetçiyle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada yer aldı.

Akat’ın Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’la da fotoğrafı paylaşıldı. Bunun üzerine Dilipak sosyal medyadan bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Kolombiya- Türkiye hattında iş tutanlar herkesin kapısını çalmışlar. Benimle de Kenevir konusunu konuşmak için gelmişti. Ben de ABD iş yapanların ilgisini çekiyor, ama bizimkilerden kimse kurumsal olarak gelmiyor diye düşünmüştüm. MİT bu işi biliyor mu idi, ya da CIA ve FBI!? İşin içinde Almanlar da var."