Ali Mahir Başarır L’Actone kolonyaları gösterdi: AKP'ye temizlik lazım

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’nin uyuşturucu ticaretinden tutuklanan Ali Osman Akat’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu L’Actone Holding’den hijyen seti alımıyla ilgili “AKP’ye bir hijyen lazım, bir temizlik lazım. AKP’nin bu kirli ilişkilerinin temizlenmesi lazım. Halk, AKP’yi sandıkta temizlemeli” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’nin uyuşturucu ticaretinden tutuklanan Ali Osman Akat’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu L’Actone Holding’den hijyen seti almasıyla ilgili “AKP’ye bir hijyen lazım, bir temizlik lazım. AKP’nin bu kirli ilişkilerinin temizlenmesi lazım. Halk, AKP’yi sandıkta temizlemeli” dedi.

Uyuşturucu ticaretinden tutuklanan L’Actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın şirketinin TBMM’ye hijyen seti sattığı ortaya çıkmıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

'AKP’ye bir hijyen lazım, bir temizlik lazım'

Bu kişi geçmiş dönem Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı. AKP ile yoğun ilişkiler içerisinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile resimleri var. Berat Albayrak ile Binali Yıldırım ile resimleri var. Şaşırmadım tabii ki Süleyman Soylu ile de resimleri var. Olacak şey mi bu? Ayrıca, 2 yıldır TBMM’de hijyen seti kullanıyoruz. Kim satıyor bunları? Ali Osman Akat. AKP’ye bir hijyen lazım, bir temizlik lazım. AKP’nin bu kirli ilişkilerinin temizlenmesi lazım. Halk, AKP’yi sandıkta temizlemeli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren Başarır, şöyle konuştu:

Düşünün, kimyasal işlerle uğraşan bu şirket, bu ürünleri Meclis’e satıyor ama sadece bu kimyasal işlerle, hijyen setiyle uğraşmıyormuş. Aynı zamanda uyuşturucu işiyle de uğraşıyormuş. Yani AKP’nin kimyası bu; kirli ilişkiler, kirli adamlar. Ne işi var bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın bir uyuşturucu kaçakçısıyla? Bu ülkenin İçişleri Bakanı artık gerçekten bir çevre kirliliği yaratıyor. Birçok kirli adamla görüntüleri var. Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına biner, uyuşturucu baronlarıyla görüntüleri çıkar, oğlu Silivri Emniyet Müdürü’nü arar. Böyle bir bakan olabilir mi? Cumhuriyet tarihine böyle bir bakan daha gelmemiştir. Sizin kimyanız bozulmuş.

Söz konusu şirketten alınan hijyen setindeki kolonyaları gösteren Başarır, şu ifadeleri kullandı:

'Buraya kolonya oraya kokain satan birisi'

Şu Meclis’te kullandığımız hijyen setine bakın, kim satıyor? Buraya kolonya satan, oraya kokain satan birisi. Türkiye bunu hak etmiyor. AKP’yi temizleyebilecek bir hijyen seti daha icat edilmedi çünkü o kadar kirliler işte. Türkiye’nin her tarafını pislikle sarmışlar, her taraflarından pislik akıyor. Ben merak ediyorum. O görüntüleri sorgulayacak bir savcı yok mu? Yakışmıyor bu Meclis’e bu yakışmıyor. Buradan Meclis Başkanı’na soruyorum: Ne hakla bu ihaleyi onlara verdiniz?

Ne olmuştu?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, L’ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak, pandemi sürecinde TBMM’de L’ACTONE ürünlerinin kullanıldığını duyurmuştu.

TBMM, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanan Ali Osman Akat’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu L’Actone Holding'in ürünlerinin meclise alınmasıyla ilgili “Alım tarihinde bilinmeyen ve bilinmesi de mümkün olmayan, sonradan açığa çıkan adli gelişmelerden hareketle İdari Teşkilatımıza, mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilen alımlar sebebiyle kusur izafe edilemeyeceği açıktır” demişti.

Kaynak:ANKA