Uyuşturucudan tutuklanan Ali Osman Akat’ın albümünde neler var neler? Beştepe’ye kadar gitmiş

Uyuşturucudan tutuklanan Ali Osman Akat’ın albümünde neler var neler? Beştepe’ye kadar gitmiş
Kolombiya’dan 'kozmetik ürün' adı altında uyuşturucu ticareti yaptığı suçlaması ile tutuklanan Ali Osman Akat’ın; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da olduğu birçok bakan ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını kendi internet sitesinde yayınladığı ortaya çıktı.

Kolombiya’dan Türkiye’ye “kozmetik ürün” adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olarak görülen L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu altı şirket sahibinin firmaları üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişiği olduğu iddia edilen holding patronu Ali Osman Akat ile birlikte Ali K., Mustafa G., Sarra C., Süleyman Y. ve Tevfik Akan A., 13 Aralık'ta jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. Akat, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı yönünde ifade vermişti.

Şüphelilerden Ali Osman Akat, Süleyman Y. ve Tevfik A., 17 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Akat’ın kendi internet sitesinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte çekilmiş fotoğraflarının yayınlandığı ortaya çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Alman Federal Gümrük İrtibat Bürosu yakalayıp Türk yetkililerle paylaşmasaydı, ne olacaktı? Kim bu kişi? AKP’ye yakın simalardan bir tanesi. Cumhurbaşkanıyla resimler verir. AK Partililerle resimler verir. Türk- Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı… Bu fotoğraflara rağmen, bilgilere rağmen Almanya bilgi veriyor ve yakalanıyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı ne işe yarıyor? Onun işi muhalefet partilerine iftira atmak mı, yalan söylemek mi? Algı oluşturmak mı? Türkiye, uyuşturucu pazarı haline gelmiş” dedi.

Başarır, “Almanya bilgi verebiliyor. Bu İçişleri Bakanı bilgi veremiyor. Çünkü artık kendisi bir güvenlik sorunu haline gelmiştir. Kendisi bir güvenlik sorunu yaratmaktadır. Onun görevi bize iftira atmak değil, muhalefet ile uğraşmak değil, bize laf yetiştirmek değil. Görevi, bu ülkede asayişi sağlamak, suçla mücadele etmek ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele etmektir. İstifa etmeli Soylu. Bir dakika daha o koltukta oturmamalı. Onun döneminde Mersin Limanı muz ya da başka şekilde uyuşturucu tacirlerinin bir anlamda cirit attığı yer haline gelmiştir” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise AKP iktidarında Türkiye’nin “uyuşturucu ticaretinin merkezi haline dönüştürüldüğünü” belirterek, Akat’ın şirketine ilişkin “Bu şirketin daha önce uyuşturucu ticareti yapan şirketin sahipleriyle akraba olduğu da ortaya çıktı” dedi.

Gökçel, yakalanan uyuşturucuların hep yurt dışında ele geçirildiğini dile getirerek, “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçtikten sonra bu tür faaliyetlerin daha da arttığını gözlemliyoruz” diye konuştu. Gökçel, Akat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar ile fotoğraflarının çıktığını hatırlatarak, “Demek ki yurt dışında uyuşturucuların yakalanması oradaki polis ve emniyet teşkilatının dikkati neticesinde oluyor” dedi.

İşte Akat'ın albümü

00.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ali Osman Akat

01.jpg

Binali Yıldırım ve Ali Osman Akat

03.jpg

Ali Osman Akat ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

05.jpg

Ali Osman Akat, Nihat Zeybekçi ile Ekonomi Bakanlığı'nda

06.jpg

Ali Osman Akat eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile

22.jpg

Ali Osman Akat ve Berat Albayrak

33.jpg

44.jpg

Ali Osman Akat ve Ruhsar Pekcan