Ahmet Davutoğlu'ndan Kızıl Goncalar'a Telefon

Henüz yayınlanan iki bölümüyle tarikatları ayağa kaldıran ve RTÜK'ün inceleme başlattığı Kızıl Goncalar, ülkenin bir numaralı gündemi haline geldi. İsmail Küçükkaya Halk TV'de yayınlanan Yeni Bir Sabah Programı'nda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut'u destek ve dayanışma için aradığını ifade etti.

Ekranların yeni dizisi Kızıl Goncalar, henüz yayınlanan iki bölümüyle kıyamet kopardı. Seküler Atatürkçü Levent (Özcan Deniz) ve tarikat gölgesinde çocuk yaşta evlendirilen Meryem'in (Özgü Namal) hikayesini anlatan dizi tarikatları ayaklandırdı.

Diziye başta İsmailağa Cemaati olmak üzere pek çok tarikat ve cemaat karalama kampanyası başlattı. Dizinin İslam'ı kötü gösterdiği öne sürülerek kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

FARUK TURGUT: "SAVAŞ AÇTILAR, SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından inceleme başlatılan ve mekan izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye sosyolojisine objektif bir şekilde ayna tutmaya çalışıyorum. Gerçekler konuşulmalı, bunları yok sayarak bir yere varamayız. Ama biz de maalesef gerçekler halının altına süpürülüyor. Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz."

ismail-kucukkaya.png

İSMAİL KÜÇÜKKAYA: "AHMET DAVUTOĞLU'NDAN DİZİNİN YAPIMCISINA TELEFON"

İsmail Küçükkaya, Halk TV'de Yeni Bir Sabah programında Ahmet Davutoğlu'nun Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut'u aradığını açıkladı.

Küçükkaya, Davutoğlu'nun konuşmasına dair şunları aktardı:

"Özel haber olarak aktarayım birebir kaynağından aldığımız bir gelişme. Ahmet Davutoğlu Faruk Turgut'a, geçmiş olsun demiş, diziyi beğendiğini ifade etmiş. 'Sakın ola eleştirilerden etkilenmeyin. Önemli bir şey yapıyorsunuz. Kent muhafazakarlarının ilgisini önemsiyorum. Ben de bir akademisyenim...' Böyle bir telefon mesajı geldiğini ifade edeyim."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :