Ağbaba: AKP Vicdan Bölücülüğü Yapıyor!

Ağbaba: AKP Vicdan Bölücülüğü Yapıyor!
Ağbaba, “AKP’nin inanç özgürlüğü tek bir inancın özgürlüğünü dayatıyor" dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, motosiklet çarpması sonucu hayatını kaybeden Kemal Divrikli'nin cenazesinin cemevinden kalkması...

Ağbaba, “AKP’nin inanç özgürlüğü tek bir inancın özgürlüğünü dayatıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, motosiklet çarpması sonucu hayatını kaybeden Kemal Divrikli'nin cenazesinin cemevinden kalkması nedeniyle cezaevindeki oğluna cenaze izninde zorluk çıkarıldığı iddiasına sert tepki gösterdi. Ağbaba, “AKP’nin inanç özgürlüğü tek bir inancın özgürlüğünü dayatıyor ve AKP ‘Din benim tekelimdedir’ diyerek vicdan bölücülüğü yapıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, motosiklet çarpması sonucu hayatını kaybeden Kemal Divrikli'nin cenazesi cemevinden kalkacak diye cezaevindeki oğluna cenaze izninde zorluk çıkarıldığı iddiasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. AK Parti’nin inanç özgürlüğünü tek bir mezhebe indirgediğini savunan Ağbaba, “Anayasamıza göre ‘mahkum ve tutuklu kimsenin 1. ve 3. dereceden olmak üzere anne, baba ve kardeşlerin cenazelerine 3 saat jandarma ve kolluk kuvveti nezaretinde katılabilme hakkına’ sahip olmasına rağmen, AKP ve AKP zihniyetinden beslenen bürokrat ve yöneticiler hiçbir vicdana, akla ve hukuka uymaksızın ayrımcılık yapabilmektedir. Burhaniye Cezaevi yönetimi ‘Cemevleri ibadethane değildir’ diyerek ve yine ailenin anlattığına göre jandarmalara yazılı emirler vererek mahkumun cemevine kesinlikle götürülmemesini emrediyor. Bir cezaevi yönetimi cemevinin ibadethane olup olmadığına, kimin nerede ve nasıl ibadet edeceğine hangi yetkiyle karar verebilir” dedi. Adalet Bakanlığı’nın bu cezaevi yönetimini derhal görevden alması ve ilgili yöneticiler hakkında soruşturma başlatmasını isteyen Ağbaba, “AKP’nin inanç özgürlüğü tek bir inancın özgürlüğünü dayatıyor ve AKP ‘Din benim tekelimdedir’ diyerek vicdan bölücülüğü yapıyor” dedi.

-İNSANLARIN CENAZESİNİN NEREDE OLACAĞINA BİLE KARIŞIYORLAR-

Ağbaba, “Kemal Divrikli’in cenazesine, onlarca jandarma eşliğinde, adeta olağanüstü hal ilan edercesine getirilen mahkumu, annesiyle bile görüştürmek istemiyorlar. Bir evladın acısını en yakınıyla paylaşmasından bile korkuyorlar. Bunlar AKP’nin ilk icraatı da değil. Geçmişte de Ergenekon, Balyoz tutsaklarına aynı muameleler yapıldı. İnsanlara evinde ağlamayı bile çok gördüler, görüyorlar. AKP zihniyetinin bu uygulamaları hukuk değil, zulümdür. Kimin nasıl öleceğine karar verdikleri yetmiyor, insanların cenazesinin nerede olacağına bile karışıyorlar” dedi.

Ağbaba, AK Parti’nin inanç özgürlüğü, farklı kimliklerin ve inançların özgürlükleri söz konusu olduğunda açıkça hakaret eden, aşağılayan ve yok sayan bir anlayıştan beslendiğini savunarak, “AKP, kendisi için günah işleme özgürlüğünü hak görürken, ülkemizin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan Alevilerin en doğal hakkı olan ibadethane talebini bile baskıcı ve yasakçı yaklaşımlarla reddetmektedir” dedi.

Anka