Afrika Sıcakları Türkiye'ye Giriş Yaptı: Yarın Bu Şehirlerde Kavurucu Sıcaklıklar Görülecek

Afrika Sıcakları Türkiye'ye Giriş Yaptı: Yarın Bu Şehirlerde Kavurucu Sıcaklıklar Görülecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yurt genelinde yarından itibaren artması beklenen sıcaklıkların bazı illerde 30 derecenin üzerine çıkacağını bildirdi. Uzmanlar, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının Türkiye'ye giriş yaptığını belirterek, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir için peş peşe uyarılarda bulundu.

Beklenenden sıcak geçen kış mevsiminin ardından henüz Nisan ayının ortaları itibarıyla Türkiye'de 30 derecelik sıcaklıklar konuşuluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre yurt genelinde yarından itibaren sıcaklıklarda artış beklendiğini belirtti.

sicak3436.jpgSıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üstünde seyretmesinin beklendiğini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bazı illerimizde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması öngörülmekte. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri doğrultusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Bununla birlikte doğal oksijen kaynağımız olan ormanlarımızda da havaların ısınmasıyla beraber herhangi bir yangın olmaması için tüm vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum."

sicak3435.jpgBU ŞEHİRLER KAVRULACAK, SICAKLIKLAR 39 DERECEYE KADAR YÜKSELECEK

Uzun süredir beklenen Afrika sıcak hava dalgası, bu hafta itibarıyla Türkiye'ye giriş yapmaya başladı. Özellikle salı ve çarşamba günleri birçok şehirde kavurucu sıcaklıklar yaşanacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın 30 dereceleri test etmesi beklenirken, Eskişehir Sarıcakaya ise 38-39° sıcaklıkların görüleceği tahmin ediliyor.