Afrika örgüsü saç modeli beraat getirdi

Yaptığı iddia edilen hırsızlık olayıyla ilgili Afrika örgüsü saç modelini delil olarak gösteren kadın beraat etti.

Bursa'da Mayıs 2019’da yaşanan olayda, Mustafa M.'nin (50) fırınına giren 1'i kadın 3 kişi, kasada bulunan 60 TL, masa üzerinde bırakılan 110 TL ile askılıktaki ceketin cebinde bulunan 530 TL'yi alıp, kapı önündeki motosiklet ile kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisler, hırsızlığı gerçekleştiren iki kişi yakaladı. Suçlarını itiraf eden şüpheliler, yanlarında M.K. isimli kız arkadaşlarının da olduğunu iddia etti. Polis, kamera görüntülerindeki şüpheliye benzeyen M.K.'yi de gözaltına aldı.

8 Ekim 2020’deki yargılamada, suçunu kabul eden Serkan Bilican 3 yıl 9 ay, suçlamaları kabul etmeyen M.K. ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

KİMLİK BİLGİSİ KULLANILARAK HIRSIZLIK YAPILMIŞ

Kararın, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onanmasının ardından, M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevinde 7 gün yatan M.K., pandemi nedeniyle denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi. Geçen ay kendisini arayan polislerden, kimlik bilgisini kullanarak hırsızlık yapan bir kişinin yakalandığını öğrenen M.K. şikayetçi oldu. M.K., avukat arkadaşı Barış Aydın'a, hırsızlık suçundan hüküm giydiği davayı anlattı.

379624.jpg

GÖRÜNTÜLERDEKİ ŞÜPHELİ DÜZ SAÇLI

M.K.'nin sosyal medya hesaplarını inceleyen Aydın, suçun işlendiği tarihten 5 gün önce, aylarca kullanılan Afrika örgüsü saç modeli yaptırdığını, hırsızlık görüntülerindeki kadının ise düz saçlı olduğunu belirledi. M.K.'nin o tarihlerdeki saç fotoğrafları ile kimlik bilgilerini kullanan kişi hakkında açılan dava dosyasını delil olarak gösteren avukat, onanan hapis cezasının iptali için dava açtı.

AFRİKA ÖRGÜSÜ SAÇI DELİL GÖSTEREREK BERAAT ETTİ

7 gün cezaevinde kalan M.K.'nin olay tarihinden önce yaptırdığı Afrika örgüsü saç modeliyle aylarca kullandığı paylaşımları dikkate alarak, verilen hapis cezasının iptal edilip beraatine, hakkındaki suç kaydının silinmesine karar verildi.

'4 AYA YAKIN KULLANILIYOR'

Müvekkilinin mağduriyetine dikkat çeken avukat Aydın, M.K.'nin hırsızlık olayının gerçekleştiği dönemde çocuk gelişimi sertifikası aldığını, çocuk gelişimi üzerine bir yer açacağını ifade ederek, bu suçtan dolayı işini yapamadığını belirtti. "Müvekkilimin önüne artık bir engel çıkmayacak, ama leke olarak üzerinde kaldı." diyen avukat "Afrika saç örgüsü bu durumda çok etkili oldu. Bu örgü 4 aya yakın kullanılıyor. Olay öncesi saçı açtırayım, sonra yeniden yaptırabilirim gibi bir durum söz konusu değil. Bu tespit edildi ve beraat etti” dedi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)