AFAD'dan sel ve taşkın açıklaması
AFAD, 21-22 Eylül tarihlerinde Türkiye genelinde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda sel, su taşkını ve mahsur kalma olayının meydana geldiğini açıkladı.
![]()
Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 31 ilde toplamda 405 sel ve su baskını, 62 heyelan ve 204 mahsur kalma olayı yaşandığı belirtildi.
Gelen 644 ihbara karşılık, 2 bin 702 personel ve 2 bin 41 araçla müdahale gerçekleştirildiği, mahsur kalan tüm vatandaşların ekipler tarafından kurtarılarak güvenli alanlara alındığı bilgisi verildi.
Trabzon'un Sürmene ilçesi Çavuşlu Mahallesi'nde 2 gün önce etkili olan sağanağın ardından evinden camiye gitmek için ayrılan işitme engelli 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'in kaybolmasına ilişkin ise şunlar kaydedildi:
"Trabzon ilimizde 20 Eylül tarihinde kaybolan vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz."