FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlayan 3 kişi tutuklandı!

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlayan 3 kişi tutuklandı!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kalan ve kaçmasını sağlayan Cihat Yıldız'ın aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı. 15 Temmuz'dan 2 gün önce Kemal Batmaz ile birlikte ABD'den gelen Öksüz, darbe girişimi sabahı Kazan'daki bir tarlada yakalanmıştı.

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Türkiye’nin gündemine oturan FETÖ’nün TSK imamı Adil Öksüz’ün saklanmasına yardım eden kişiler, İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Adil Öksüz’ün yurtdışına kaçışını organize eden şüphelilerden Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal’ın da aralarında bulunduğu üç kişi, tutuklandı.

adsiz-tasarim-4-001.png

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü’nde bir uygulama noktasında durdurulmak istenen bir araçtan kaçış yaşandığını bildirdi.

Araçta toplam üç kişinin bulunduğu tespit edilirken, sürücü araçla kaçmaya başladı. Polis ekipleri, araçtan indirilen iki kişinin Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal olduğunu belirledi. Kaçan sürücünün kimliği araştırıldı ve yapılan çalışmalar sonucunda Adem Bora olduğu saptandı. Bora, düzenlenen operasyonla yakalandı.

CİHAT YILDIZ’IN ÖKSÜZ İLE BAĞLANTISI

Yakalanan Cihat Yıldız’ın, FETÖ’nün Türkiye imamı olan firari Adil Öksüz’ün yurtdışına kaçmasına yardım eden kişi olduğu belirlendi.

Öksüz’ün Üsküdar’daki saklandığı evde bir hafta boyunca yanında kalan Yıldız, daha sonra Öksüz’ü saklandığı yerden alarak kaçmasına yardımcı olmuştu.

thumbs-b-c-01e4d3f6eab09e4cde4150e588b95117.jpg

Yıldız’ın Amasya il imamı olarak görev yaptığı ve Hava Harp Okulu yapılanmasında genel müdür konumunda bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, ByLock programını kullandığı ve Bank Asya’da hesabı bulunduğu ortaya çıktı. Yıldız’ın 8 yıldır firari olarak arandığı ve örgüt içerisinde Bahadır-Oğuz ve Cahit kod isimlerini kullandığı bilgisi edinildi.

AHMET HIZAL’IN ROLÜ

Diğer bir şüpheli olan Ahmet Hızal’ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki örgüt üyesi askeri personelden sorumlu olduğu belirlendi. Hızal’ın da ByLock programını kullandığı ve Bank Asya’da hesabı bulunduğu tespit edildi.

99202-3.jpg

FETÖ üyeliğinden aranan Hızal, örgütün güncel yapılanması içinde aktif bir rol üstlenmiş ve örgütle bağlantılı kişilere gaybubet evi temin etmişti. Hızal’ın örgüt içerisinde ‘Yavuz’ kod adını kullandığı ve ihraç öğretmen olduğu öğrenildi.

KAÇAN SÜRÜCÜ ADEM BORA

fghfgyhjgfy-001.png

Yakalanan Adem Bora’nın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde binbaşı rütbesinde görev yaparken KHK ile ihraç edildiği ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma suçundan işlem gördüğü belirtildi.

Bora’nın, firari örgüt üyelerinin barınma ve saklanmalarına imkân sağladığı ve örgütün güncel yapılanması içinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan üç şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme, Adil Öksüz’ün kaçışının organizatörlerinin adalet önüne çıkarılmasını sağladı ve örgütle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

whatsapp-image-2024-08-26-at-10-24-51.jpegAdil Öksüz ve Kemal Batmaz, 13 Temmuz günü ABD'den Türkiye'ye geldi.

Adil Öksüz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hava kuvvetleri imamı olarak görev yapıyordu. Darbe girişiminin ardından ABD’ye gitmiş, sonrasında Türkiye’ye dönmüş ve ardından Almanya’ya kaçtığı düşünülüyor. Öksüz’ün CIA ile ilişkili olduğuna dair iddialar ve ölümüne dair spekülasyonlar da gündemdeki yerini koruyor.

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Adil Öksüz, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalandı, ancak 18 Temmuz 2016'da serbest bırakıldı. Sorgusunda, üssü tarla satın almak için ziyaret ettiğini öne sürdü ve gözaltında bulunduğu sürede üç telefon görüşmesi yaptı.

Kaynak:AA

Etiketler :