Adana deprem uyandı: Naci Görür'den kritik açıklama geldi!

Adana deprem uyandı: Naci Görür'den kritik açıklama geldi!
Adana Kozan'da bu sabah panik dolu dakikalar yaşandı. Kozan ilçesinde 1'er dakika arayla 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Kritik depremler vatandaşları korkuttu. Yaşanan depremlere ilişkin Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir yorum geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 05.32'de 4.6, 05.33'te 4.5 ve 05.34'te 4.0 büyüklüğünde; 7.0 kilometre derinlikte art arda 3 deprem meydana geldi.

Kozan ve Seyhan ilçelerinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha tarama çalışmaları başlattı.

6 ŞUBAT'IN ETKİSİ

Kritik depremlere ilişkin Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Sosyal medyadan depremlere ilişkin konuşan Görür, bu sabah yaşanan depremlerde 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin etkisinin olduğunu söyledi.

Görür, şu açıklamayı yaptı:

"Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonunda 4,8 deprem oldu. Bu depremi gene 4’den büyük 2 artçı izledi. Depremin doğrudan DAF ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir. Sevgiyle"

Kaynak:halktv.com.tr