Adana Böyle Dolandırılıyor

Adana Böyle Dolandırılıyor
Son dönemde Adana'da dolandırıcılık vakaları artış gösterdi. Özellikle üst düzey bürokratların isimlerini kullanarak bağış veya yardım kampanyası adı altında para isteyen kişiler, iş insanlarını ve hayırsever vatandaşları hedef alıyor. Adana Valiliği, bu tür girişimlere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Adana Valiliği, üst düzey bürokratların isimlerini kullanarak bağış veya yardım kampanyası adı altında para talep eden kişilere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Valilik, son dönemde art niyetli kişilerin Vali Yavuz Selim Köşger ve diğer üst düzey yöneticilerin isimlerini kullanarak iş insanlarını ve hayırsever vatandaşları aradığını tespit etti.

"KESİNLİKLE BÖYLE BİR TALEP YOK"

Valilik açıklamasında, bu kişilerin çeşitli bahanelerle kurban bağışı ve para talebinde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, "Adana Valiliğinin veya bir kamu kurumunun vatandaşlar, iş adamları ve esnaftan telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi talebi, yöntemi kesinlikle bulunmuyor" ifadeleri kullanıldı.

"İHBARDA BULUNULMASI ÖNEMLİ"

Açıklamada, "Sayın Valimizin yanı sıra herhangi bir kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon ve benzeri yöntemlerle 'yardım' adı altında kurban bağışı yaptırmaya ve para toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın Valilik Özel Kalem Müdürlüğüne ve 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması önemle rica olunur" uyarısında bulunuldu.

Valilik, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve şüpheli durumları yetkililere bildirmelerini istedi.

Kaynak:AA