Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Kavala, Demirtaş ve Can Atalay Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Kavala, Demirtaş ve Can Atalay Açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkındaki AİHM kararıyla ilgili konuştu. Can Atalay konusuna da değinen Tunç “Türkiye’de yargı her zamankinden daha bağımsız” iddiasında bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK’te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkındaki AİHM kararıyla ilgili konuşan Tunç, Türkiye’nin AİHM kararlarına uyma oranının yüzde 89 olduğunu iddia ederek “AİHM’nin bu davalara (Kavala-Demirtaş davası) siyasi yaklaşıyor” ifadesini kullandı.

Can Atalay’ın durumuyla başlayan yargı krizine ilişkin de konuşan “Türkiye’de yargı her zamankinden daha bağımsız” iddiasında bulundu.

'SORUNUN KAYNAĞI ANAYASA' İDDİASI

“Kanunlar arasında farklılık var. Bunu da meclis düzeltebilir. Vatandaşlarımıza "seçimden önce işlenen bir terör suçu dokunulmazlık kapsamında olsun mu olmasın mı?" sorusunu soruyoruz. Anayasa olamaz diyor. Bu suçun neler olduğunu yazmanız lazım diyor, Yargıtay da var diyor.

İki mahkememizin de yıpratılmaması lazım. AYM kararları kadar Yargıtay kararları da bağlayıcıdır. Verilen bir karar noktasında iki mahkememiz anayasa maddelerini farklı yorumluyor. Sorunun kaynağı anayasa. 184 kez değişiklik yapıldı. AYM'nin yapısında adliye mahkemelerinde verilen kararların da gitmesini sağlarsanız süper bir uygulama olur. AYM'ye gelen bireysel başvuruları Yargıtay ve Danıştay'dan gelen üyeler incelesin diye bir hüküm olabilir.”

Etiketler :