Adalet Bakanı AKP'li Ensarioğlu'nu hem sevdi hem dövdü

Adalet Bakanı AKP'li Ensarioğlu'nu hem sevdi hem dövdü
Narin'in katliamı ile ilgili skandal açıklama yapan AKP'li Ensarioğlu hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yanlış anlamalara sebep olan cümleler kurmamamız gerekiyor" dedi.

Diyarbakır'ın Tavşentepe Köyü'nde sekiz yaşındaki Narin Güran katledildi. 19 gün boyunca kayıp olan küçük kızın bu kadar uzun süre bulunamaması kafalarda soru işareti yarattı. Muhalefet, Güran ailesine yönelik siyasi koruma imaları yaptı.

Bunun üzerine de AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun ifadeleri şoka uğrattı. Ensarioğlu, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz" dedi.

"HERKESİN HASSAS OLMASI LAZIM"

Ensarioğlu'nun açıklamaları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu. Yılmaz Tunç şöyle konuştu:

  • "Galip Bey bu konuda ne demek istediğini basın mensuplarına açıkladı. Burada dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. Tabii o dosyanın gizliliğine vurgu yapan kısmı çıkarıldığında konu bağlamından kopmuş oluyor. Tabii burada çok hassas bir konu. Burada yanlış anlamalara sebep olan cümleler kurmamamız gerekiyor. Bu konuda özellikle herkesin hassas olması lazım. Ulaşılamasa toplumda bir kesimin neler yapacağını görmüştük. Farklı bir takım girişimlerde bulunacaklardı. Onu katledenleri bulabilme gayreti içinde kolluk güçlerimiz gayret gösteriyor."

ENSARİOĞLU ÇARK ETMİŞTİ

Ensarioğlu, Narin açıklamasına gelen yoğun tepkinin ardından çark edip şu açıklamayı yapmıştı:

"Bunlar, Narin’in görmemesi gereken bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi"

Kaynak:halktv.com.tr