81 ilde resmen başladı! Pazar günü düğün yapacaklara kötü haber

81 ilde resmen başladı! Pazar günü düğün yapacaklara kötü haber
Tam düğün sezonları başlamışken evlencekleri üzen haber Ticaret Bakanlığı'ndan geldi. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni karar doğrultusunda artık berber, kuaför ve güzellik salonları tüm ülke genelinde pazar günü kapalı olacak.

Pazar günü kapalı olma kararından ne esnaf ne de müşteriler memnun olmazken, yeni evlenecek çiftler kara karar düşünmeye başladı.

ANKETLE BELİRLENDİ

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonları için haftanın bir günü kapalı olma zorunluluğu getirdi. Yapılan anket sonucu kapalı olacak gün pazar olarak seçilirken, karara en çok gelinler ve damatlar tepki gösterdi.

ESNAF VE MÜŞTERİLER KÖŞEYE SIKIŞTI

Düğünlerin en sık yapıldığı pazar günü berber ve kuaförler için böyle bir karar alınması büyük bir tartışma yaratırken esnaflar ve müşteriler köşeye sıkıştı.

Bu pazar tüm Türkiye'de resmen başladı! Berberlerde bir ilk oldu, haftaya sırada kuaförler var... Yeni evlenecekler kara kara düşünüyor

DÜN RESMEN UYGULAMAYA GİRDİ

Söz konusu uygulama dün itibariyle berberlerde resmi olarak başlarken, önümüzdeki hafta ise kadın kuaförlerin de kapalı olacağı tahmin ediliyor.

GELİNLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Damatlar düğünden bir gün öncesine randevu alırken, gelinler ise düğün öncesi şimdiden ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz ise kararın berberler adına sevindirici olduğunu belirterek "Aslında böyle bir uygulama vardı ancak Bakanlığın konuyla ilgili duyarlı davranmasıyla bu durum yasal zemine oturdu. Esnafımıza yaptığımız anket sonucunda berberlerimizin yüzde 93'ü hafta tatilinin pazar günü olmasını istedi." ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da kentte bulunan berberlerin artık pazar günleri çalışmayacağını bildirerek "Bu kararı berberler olarak bekliyorduk. Aslında çoğu berber pazar günler kapatıyordu ancak herkes bu kurala uymayınca kapatanlar da açmak zorunda kalabiliyordu. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet ortadan kalmış oldu." demişti.

Kaynak:AA