8 yaşındaki kızın davası "somut delil yok" denilerek kapatılmıştı

8 yaşındaki kızın davası "somut delil yok" denilerek kapatılmıştı
Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Ş. S., 7 Ocak tarihinde evinin önündeki ipte asılı bulunmuştu. Adli tıp raporundaki bulgulara rağmen ‘somut delil yoktur’ denilerek dosyası kapatılmıştı. Gazeteci Canan Kaya'nın haberine göre kapatılan dosyada "cinsel istismar" saptandı.

Ş. S. 7 Ocak'ta evinin önünde kendini asmış halde bulundu. Ş. S., ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. 9 Ocak tarihinde medyaya yansıyan olaya ilişkin sosyal medyada çocuğun cinsel istismara uğradığı ve gözaltılar olduğu öne sürülmüştü.

Bu iddiaların ardından Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı iddialarını yalanlayarak soruşturma başlatıldığını ve titizlikle devam ettiğini açıkladı.

OLAYI DUYURAN YEREL GAZETE BASILDI

Olayı ilk duyuran Batman’ın yerel gazetesi Sonsöz oldu. Gazeteden yapılan aktarıma göre, haberi yayımladıktan kısa bir süre sonra Ş. S.’nin ailesi iki araçla gazeteyi bastı ve haberin yayından kaldırılması için baskı yaptı. Haberi yayımlayan gazeteci, haberi kaldırmayacağını söyleyince de “Seni Batman’da barındırmayız” diyerek gazeteciyi tehdit ettiler. Yalnızca 1,5 gün sonra da habere erişim engeli getirttiler.

ÇOCUĞUN ASMA DALINA DOLANDIĞINI İDDİA ETTİLER

Gazeteci, ailenin kendisine çocuğun ipte asılı olmadığını, oyun oynarken asma dalına dolandığını ve o dalın boynunu kestiğini söylediklerini belirtiyor.

Ancak Ş. S’nin hastaneye kaldırıldığı gün tutulan hasta kayıt formunda; çocuğun kalbi durmuş bir şekilde geldiği, kalp masajı yapıldığı, boyun çevresinde 1 santim eninde ası izi olduğu ve entübe edildiği belirtiliyor.

SOMUT DELİL BULUNAMADI DENMİŞTİ

Adli tıp raporundaki bu önemli bulgulara rağmen, 26 Nisan 2024’te alınan ek bir raporla “somut delil yoktur” denilerek dosya kapatıldı. Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında, “Olay günü mağdur ile aynı ikamette bulunan annesinin ve kardeşlerinin beyanları ile olayın meydana geldiği yerin özellikleri bir bütün halinde değerlendirildiğinde, mağdurun oyun oynarken bahçelerindeki direkte asılı halde bulunan ipi oyun maksadıyla boynuna dolaması sonucunda olayın gerçekleştiği değerlendirilmiştir” denildi.

ADLİ TIP RAPORU İSTİSMAR DEDİ

Medya Koridoru'ndan Canan Kaya'nın haberine göre Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınan ilk adli tıp raporunda cinsel istismar şüphesinin tıbben kanıtlanmış. Rapora göre, olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere 3 erkek şahsın kıyafetleri de incelendi. Hem kıyafetlerde hem de Ş. S.’nin genital bölgesinde sperm saptandı.

Gazeteci Canan Kaya, ailenin AKP ile sıkı ilişkileri olan bir aile olduğunu yazdı. Şu an 8 buçuk yaşında olan ve yürüyüp konuşamayan Ş. S.'nin soruşturmasının tekrar açılması gerekecek.

11102024131905-7840999-13-19.jpg

11102024131718-5232356-13-17.jpg

11102024131612-8179744-13-16.jpg

Kaynak:Medya Koridoru