66 kişiye mezar olan otelde 7 katlık sermaye artırımı yapılmış

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’in sahibi olan şirketin 3 ay önce sermaye artırımına gittiği ve şirketin sermayesinin 7 katlık artış göstererek 10 milyon TL’den 80 milyon TL’ye yükseldiği ortaya çıktı.

Halktv.com.tr / ÖZEL

Bolu'da, gece saatlerinde, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de yangın meydana geldi ve yangın nedeniyle 66 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Yangının yaşandığı otelin sahibi şirket olan Grand Kartal Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ilişkin dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı.

otel-yangin.webp

3 AY ÖNCE SERMAYE ARTIRIMI YAPMIŞ

Grand Kartal Otel’in sahibi olan Grand Kartal Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, 3 ay önce sermaye artırımı yaptığı açığa çıktı. Yapılan sermaye artırımından sonra şirketin 10 milyon TL tutarında olan sermayesinin 80 milyon TL’ye çıktığı öğrenildi.

whatsapp-image-2025-01-21-at-16-30-00.jpeg

ŞİRKETİN 4 HİSSEDARI VAR

Söz konusu şirketin 4 hissedarı bulunurken bu kişilerin hisselerinin birbirine yakın olduğu öğrenildi. Şirketin hissedarlarının; Halit Ergül, Emine Murtezaoğlu Ergül, Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu olduğu ortaya çıktı.

whatsapp-image-2025-01-21-at-16-30-00-1.jpeg

whatsapp-image-2025-01-21-at-15-30-24.jpeg
Halit Ergül

NE OLMUŞTU?

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında 66 kişi hayatını kaybettiği, 51 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Gece saatlerinde başlayan yangın sırasında otelin yüzde 80-90 civarında dolu olduğu belirtilirken otelde 238 kişinin konakladığı öğrenildi. Yangının restoran bölümünden çıktığı ifade edilirken ihmaller zinciri de gözler önüne serildi. Yangından güçlükle kurtulan bir vatandaş, otelde bulunan duman dedektörünün çalışmadığını ve otelde bir yangın merdiveni bulunmadığını belirtti.

whatsapp-image-2025-01-21-at-15-29-54.jpeg
Ceyda Hacıbekiroğlu
whatsapp-image-2025-01-21-at-15-30-13.jpeg
Elif Ergül Aras

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi