6 İşçinin Öldüğü Vinç Kazasında Sanıklar Tahliye Edildi!

6 İşçinin Öldüğü Vinç Kazasında Sanıklar Tahliye Edildi!
İzmir'in Bornova ilçesinde bir otel inşaatı sırasında vincin devrilmesi sonucu kopan parçalar, işçilerin kaldığı konteynırın üzerine düştü. Olayda 6 işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili süren davada sanıklar için tahliye kararı verildi.

Bir otel inşaatında yükseltilmek istenen vinç, bilinmeyen nedenle yapıya doğru devrildi. Bu sırada vincin arka ağırlığı, şantiyede işçilerin yatakhane olarak kullandığı konteynerin üzerine düştü. Olayın ardından inşaat firması ortağı ve yetkilileri E.Y. ve A.E, firma adına şantiye şefliğini yürüten M.Y. vinç firmasının yetkilisi S.A, iş güvenliği uzmanı F.K.A. ile inşaat firması yetkilisi N. Ö. ve vinç firması yetkilisi İ.K. hakkında dava açılmıştı. Biri firari 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

AİLELER ŞİKAYETLERİNİ GERİ ALDI

Mahkeme başkanı, kazada hayatını kaybeden işçilerden Ali Şükrü Duru'nun ailesi haricinde diğer mağdurların şikayetlerini geri aldıklarını duyurdu.

Duruşmada söz alan Ali Şükrü Duru'nun ailesinin avukatı şikayetlerini yineledi.

Söz verilen tutuklu sanıklar İ.K, M.Y. ve E.Y, suçlu olmadıklarını savunarak beraatlarını talep etti.

Tutuksuz sanıklardan A.E. ise kazada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dileyerek 5 aile ile helalleştiklerini söyledi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İ.K, E.Y. ve M.Y'nin yurt dışı çıkış tedbiri uygulanarak adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

Duruşma 26 Ocak'a ertelendi.

Kaynak:AA

Etiketler :