30 Ağustos kutlamalarında Haniye posteri açtılar, CHP'li vekiller ve vatandaşlardan büyük tepki

Gaziantep'te 30 Ağustos kutlamalarında Haniye posteri açıldı. Poster vatandaşlar ve CHP'li vekiller tarafından indirildi.

Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında büyük bir saygısızlık yaşandı. Bazı kişiler Haniye posteri astı.

Atatürk'ün posteri yerine öldürülen Hamas liderinin posteri asılmasına vatandaşlar tepki gösterdi...

Poster vatandaşlar ve CHP'li vekiller tarafından indirildi.

haniye-poster2.jpg

Gaziantep’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni için belirlenen Demokrasi Meydanı’nda Türk bayrağı ve Atatürk resmi yerine Hamas’ın öldürülen lideri İsmail Haniye’nin posteri yer aldı. Tören alanına gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi, gaziler alanı terk etti.

Gaziler çelenk koyma tören esnasında alanı terk etti.

Bazı şehit aileleri de duruma tepki göstererek, “Bu Cumhuriyet Gazilerimizin, şehitlerimizin güç birliği ile meydana geldi. Bugün 30 Ağustos’un 102. yıldönümü bu pankart neyin nesi. Burada Atatürk’ün pankartının yerine pankart neden asılıyor” dedi.

Alana gelen CHP’liler ise Haniye posterini indirip yerine Atatürk posteri ve Türk bayrağı astı.

haniye-posteri.jpg

Halk Tv ekranlarında 30 Ağustos yayını yapan Halk Tv programcısı Serhan Asker duruma tepki gösterdi.

Asker "Kapitalist sömürü düzenine karşı bağımsızlıktan bahsediliyor. Bir sömürü düzeni kurulmuştu Osmanlı üzerinde. Biz bağımsızlığımı Haniye'ye değil Atatürk'e borçluyuz" diyerek tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan da skandalı sosyal medya hesabından paylaştı.

Şencan paylaşımında, "Gaziantep’te Zafer Bayramı kutlamalarında Demokrasi Meydanına Hamas Liderinin fotoğrafını asmışlar. Atatürk’ün fotoğrafları olmadığı için Gazilerimiz alanı terk ederek, protesto ediyorlar. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

SUİKAST SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye (63), İsrail’in düzenlediği hava saldırısı sonucu İran’da öldürüldü. Haniye, Hamas’ın en üst düzey liderlerinden biri olarak kabul ediliyordu.

Kaynak:halktv.com.tr