3 Yaşındaki Çocuğa İstismar Skandalı!

3 Yaşındaki Çocuğa İstismar Skandalı!
Ankara'da birlikte olduğu erkeğin 3 yaşındaki kızına işkence yaptığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan dava devam etti. Anne K.Ç. beraat etti, 35 yıl hapse çarptırıldı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde hamile olan K.Ç., 8 Kasım 2021'de doğum sancısı başlayınca 112'yi aradı. Sağlık ekipleri, K.Ç'ye ilk müdahaleyi yaparken evde bulunan 3 yaşındaki kızı H.N.Ç.'nin vücudunda morluk ve yara izleri olduğunu fark etti. Kadınla birlikte çocuğu da hastaneye götüren ekipler, durumu polise bildirdi.

VÜCUDUNDA SİGARA SÖNDÜRMÜŞ

Doğumdan sonra ifadesine başvurulan K.Ç., birlikte olduğu erkek olan taksi şoförü Yaşarcan Ü.'nün ayrıldığı eşinden olan kızını dövdüğünü ve vücudunda sigara söndürdüğünü ileri sürdü. Gözaltına alınan şahıs, emniyetteki ifadesinde küçük kızın zaman zaman birlikte kaldığı anneanne ve teyzesi tarafından dövüldüğünü iddia etti. Yaşarcan Ü, çıkarıldığı mahkemece 'kendini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten yaralama' ve 'eziyet' suçlarından tutuklandı.

36 YIL HAPSİ İSTENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yaşarcan Ü. ve K.Ç. hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede tutuklu sanık Yaşarcan Ü. hakkında "çocuğa karşı eziyet" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 35 yıl, K.Ç. hakkında ise iki suçla birlikte ayrıca "suç bildirmeme" suçundan toplam 36 yıl 6 ay hapis talep edildi.

ANNE BERAAT ETTİ

Sanık Yaşar Can Ü., iddia edildiği gibi çocuğun cinsel istismara uğradığına dair dosyada net deliller olmadığını iddia ederek, beraatini talep etti. Tutuksuz sanık Keziban Ç. de suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraatini istedi. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Yaşar Can Ü.’ye 'çocuğa karşı eziyet' suçundan 8 yıl, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan da 27 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, tutusuz sanık Keziban Ç.'nin üzerine atılı tüm suçlardan beratine karar verdi.

Etiketler :