3 aylık bebeğe öldüresiye dayağa tutuklama

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kayda alınan ve sosyal medyada infial yaratan görüntülerden sonra 3 aylık bebeğini öldüresiye döven baba tutuklandı. Bebeğin yoğun bakımda tedavi altına alındığı açıklanırken hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. 3 aylık bir bebeğin babası tarafından öldüresiye dövüldüğünü gösteren görüntüler o sırada odada bulunan başka biri tarafından kayda alındı. Görüntülere göre, küçük bebeğe uygulanan şiddet ise annenin olaya müdahale etmesiyle son buldu.

Gaziantep Gündem Gazetesi'nin ihbar hattına gönderildiği öğrenilen videonun hem yerel basında, hem sosyal medyada yer alması sonrasında olaya vatandaşlardan tepki yükseldi.

Baba tutuklandı

Gaziantep Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklaması şöyle:

“Bazı sosyal medya mecralarında İlimizde çekildiği anlaşılan bir babanın bebeğini darp ettiğine dair görüntüler yer almaktadır.

29.11.2021 tarihinde emniyet güçlerimize bildirilen bir bebeğin darp neticesinde yaralandığı olayla ilgili alınan ifadelerde Y.G. isimli şahsın C. G. isimli bebeğini darp ettiğine dair kamera kayıtları bulunduğu anlaşılmıştır. Hastaneye getirilen bebek C.G.’nin doktor raporunda kafasında travmaya bağlı yaralanma olduğu bildirilmiş, hastanede tedavisine başlanmıştır.

Olayın şüphelisi Y. G. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve adli süreç başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.G, "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Bebeğin hayati tehlikesi sürüyor,

Bebeğin tedavi gördüğü hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı İsmail Demir, bebeğin gece saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden kendilerine sevkli olarak kafa travması şikayetiyle geldiğini söyledi.

Beyin kanaması tespit edilmesi üzerine bebeğin yoğun bakım takibi için hastanelerine getirildiğini dile getiren Demir şöyle konuştu:

"Gece 1 civarında hastanemize geldiğinde şuur durumu uykuya meyilliydi, hareketlerinde biraz azlık vardı. Genel olarak çok da kötü değil ama iyi de değildi, şuur durumundan dolayı, travmaya bağlı olarak. Yapılan tetkiklerinde kanama tespit edildi. Ameliyatlık bir durumu yoktu ve medikal tedavisine başladık. Çekilen kontrol tomografilerinde kanamasında artış olmaması üzerine medikal olarak şu an yoğun bakımda tedavi etmekteyiz. Geçirdiği kanamadan dolayı hayati tehlikesi devam ediyor"