21 Mart Dünya Down Sendromu Günü Kutlu Olsun: İşte Farkındalık Günü Mesajları

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü Kutlu Olsun: İşte Farkındalık Günü Mesajları
21 Mart Perşembe günü, Down Sendromu Farkındalık Günü için sevdiklerimize ve dostlarımıza, 'Hayatın her anında engel yoktur' mesajını yaymak için en etkileyici ve anlamlı sözler sosyal medyada paylaşılıyor. İşte 2024 Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları ve sözleri.

Birleşmiş Milletler tarafından toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Down Sendromu Günü, 21 Mart'ta en güzel resimli mesajlarla sosyal medyada paylaşılıyor. Bu özel gün, down sendromlu bireylerin güçlü, dayanıklı ve sevgi dolu olduğuna inancıyla büyük önem taşıyor. İşte resimli Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları.

5-141.jpg

DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ MESAJLARI

Down Sendromlu çocukların insani değerleri yüksektir, yalan nedir bilmezler, yürekleri sevgi doludur ve sevgileri karşılıksızdır.

Dünya farklılıklarla güzel. Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun.

Sizlerden biriyim. Dost canlısıyım, eğlenmeyi severim, birazcık inatçıyım.

Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır.

Evet bizler farklıyız. Ama sizin düşündüğünüz gibi değil. Farklıyız çünkü yargılamayız. Farklıyız çünkü içimizde kötülük yoktur. Bu yüzden ben down sendromumla gurur duyuyorum.

exeplxqwqaevfd9.jpg

Tıpkı sizin gibiyiz +1 farkla...

Gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır.

Benim sevgim dünyaya yeter. Farklıyım. Farkında mısın?

Bugün, Down sendromu farkındalık gününde, hepimizin birbirimize destek olması ve farklılıkları kucaklaması gerektiğini hatırlıyoruz. Her bireyin benzersiz olduğunu ve herkesin aynı sevgi, saygı ve fırsatlara layık olduğunu unutmayalım.

Down sendromlu bireyler, dünyamızın renklerinden biridir. Bugün, onların gücünü, sevgisini ve benzersizliğini kutluyoruz. Onların hayatımızdaki değerini ve katkılarını takdir edelim. Herkesin kucaklandığı ve kabul gördüğü bir dünya için çaba gösterelim.

3671142-208cf16c29ee3b31f10db2d481fecfcb-640x640.jpg

21 MART DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ SÖZLERİ

Gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır.

Benzerliklerimizin farkında mısın?

Down sendromu bir hastalık değildir. Size bulaşmaz. Korkmayın

3671142-658b740b2cdd5c07ac60e6e1fed69bed-640x640.jpg

DOWN SENDROMU NEDİR?

Down sendromu, genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir. Down sendromuna sebep olduğu bilinen tek etmen hamilelik yaşıdır, 35 yaşüstü hamileliklerde risk artar. Ancak genel olarak genç kadınlar daha fazla bebek sahibi olduğundan Down sendromlu çocukların %75-80'i genç annelerin bebekleridir. Ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı yoktur. Ortalama her 800 doğumda bir görülür. Tüm dünyada 6 milyon civarında Down sendromlu birey yaşamaktadır. Türkiye'de tam bir veri yok ama yaklaşık 70.000 Down sendromlu kişi olduğu tahmin ediliyor. Hafif veya orta seviye zihinsel ve fiziksel gelişim geriliğine sebep olur.