Adana'da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Adana’nın 4 ilçesindeki 6 noktada dün ve önceki gün çıkan orman yangınlarına müdahale devam ediyor. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler neticesinde Ceyhan, Yüreğir ve Feke'de yangınlar kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Adana'nın Aladağ ilçesi Boztahta ve Pos mahalleleri, Kozan ilçesi Gökgöz Mahallesi ile İmamoğlu ilçesi Otluk ve Cırıtlar mahallelerinde çıkan orman yangınları 3'üncü günde, Ceyhan ilçesi Belören Mahallesi’nde çıkan orman yangını ise 2'nci günde kontrol alında. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Binlerce dönüm alanın kül olduğu ve çok sayıda evin hasar gördüğü yangınların hızının kesildiği belirtilirken, rüzgarın hala risk olarak değerlendirildiği öğrenildi. Yangınları tamamen kontrol altına alabilmek için ekipler, havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Adana'da 2 bölge kontrol altına alındı 

Adana'nın Yüreğir ilçesi Belören Mahallesi'ndeki makilik ve ormanlık alanda dün akşam henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 15 arazöz, 5 su tankı ve çok sayıda iş makinesi ile 100 personel sevk edildi. Gece boyunca süren söndürme çalışmaları sonucu, yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, Adana'nın Feke ilçesi Karacauşağı Mahallesi'nde gece saatlerinde çıkan yangın ise itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangında 1 dönüm alan zarar gördü.

Kozan'da yangın

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda, 28 Temmuz saat 19.45 civarında çıkan yangını söndürmek için ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Sabah saatlerine kadar yangına karadan müdahalede bulunan ekipler, günün ilk ışıklarıyla alevlere söndürme helikopteriyle de müdahale ediyor.

İki gün önce Kozan ilçesinde orman yangını çıkmış, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle bazı mahalleler tedbiren boşaltılmış, bazı evler de alevlerden etkilenmişti. Salmanlı Mahallesi'ndeki yangın bölgesinde mahsur kalan anne ile kızını bölgede bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kurtarmıştı.

20210730-2-49395753-67449071.jpg

Aladağ'da yangın: Acı tablo sabah ortaya çıktı

Adana'nın Aladağ ilçesi Topallı, Boztahta mevkiilerinde gece 03.00 sıralarında çıkan orman yangınını kontrol altına almak için ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

5640d61fddcdcbc69075e15a48b79efa.jpg

Müdahale devam ediyor

Havanın kararmasıyla beraber, havadan müdahale son bulurken karadan müdahale ise tüm hızıyla sürüyor. Yangında Topallı mevkiinde bulunan 18’e yakın ev hasar gördü. Evlerin ahırları yanarken bir inek de öldü.

b2dce9a9fdaa807dfc454aa717ea57b5.jpg

Dün gece saatlerinden itibaren valiliğin talimatlarıyla Topallı Mahallesi boşaltıldı. Topallı Mahallesi’nde yangın yüksek kesimlerde devam ederken, Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu ile beraberindeki heyet, yanan evleri ziyaret etti.

b023c7abd3a2d2a3806ef79db893cf17.jpg

Yanan evleri görünce sinir krizi geçirdiler

Soğutma çalışmalarının bittiği bölgelerde yaşayan vatandaşlar ise jandarma gözetiminde evlerini kontrol etti. Yanan evini gören çok sayıda vatandaş ise gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren vatandaşları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu teselli etti. Tek tek yanan evleri ziyaret eden Sarıeroğlu, yangının tamamen söndürülmesinin ardından zarar tespit çalışmalarının yapılacağını ve vatandaşların mağduriyetinin devlet tarafından giderileceğini söyledi.

0d8a74dbc3d5c7266b2ec8b92cf323a3.jpg

'Devletimiz tüm imkanları seferber edecek'

Burada açıklama yapan Sarıeroğlu, dün geceden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yangınlar olduğunu belirterek, "Ciğerlerimiz yanıyor. Yangınla mücadele konusunda seferberlik halinde çalışmalar sürdürülüyor. Dün geceden itibaren Adana’da 2 noktada başlayan yangınlarla ilgili yoğun çalışmalar yapıldı. Kozan ve Aladağ’da mücadele konusunda bütün emekçilerimize teşekkür ediyorum. İlgili tüm birimlerimiz koordinasyon içerisinde yangınla mücadele ediyor. 1 uçak, 3 helikopter ve 300'e yakın personel ve çok sayıda arazözlerle sahada çalışmalarımızı sürdürdük. Çok şükür yangınlarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Herhangi bir riske karşı köylerimizi boşaltmıştık. Yaraları sarmak ve mal kayıplarını önlemek için Devletimiz tüm imkanlarını seferber edecek" dedi.

73402c78350bb85dd35a1a048a1e384f.jpg

 

Kaynak:DHA

Etiketler :