Adana, Antalya ve Mersin'de yangınlar devam ediyor: Müdahale sürüyor

Adana, Antalya ve Mersin'de yangınlar devam ediyor: Müdahale sürüyor
Adana, Mersin, Antalya'daki yangınların kontrol altına alınması için çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.

Antalya, Mersin ve Antalya'daki yangınları söndürme çalışmaları devam ederken Mersin Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan yangının ilçe merkezine indiğini belirtti.

Kozan'da 2 gündür yangın devam ediyor

Adana'nın Kozan ilçesinde 2 gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda, 28 Temmuz saat 19.45 civarında çıkan yangını söndürmek için ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Sabah saatlerine kadar yangına karadan müdahalede bulunan ekipler, günün ilk ışıklarıyla alevlere söndürme helikopteriyle de müdahale ediyor.

Aladağ

Adana'nın Aladağ ilçesinde dün çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına müdahale sürüyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan ve Karaisalı ile İmamoğlu ilçelerinin sınırlarına kadar yayılan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışıyor.

Aladağ ilçesinde, dün gece saatlerinde yangın çıkmış, kuvvetli rüzgar nedeniyle alevler Karaisalı ve İmamoğlu ilçelerinin sınırlarına kadar yayılmıştı. Yangın bölgesinde bazı evler tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Aydıncık 3, Silifke'deki orman yangını 2'inci gününde

Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi'nde 28 Temmuz günü öğle saatlerinde çıkan, poyrazın da etkisiyle hızla yayılan orman yangını, 3'üncü gününde halen devam ediyor. Poyrazın güçlü olduğu bölgede yangın, ilçe merkezini tehdit etmeye devam ederken, 3 günde Durahan, Karaseki, Yenikaş, Merkez, Cumhuriyet mahalleleri tahliye edildi. Kırsal alanda evlere de sıçrayan yangının söndürülmesi için gece boyu karadan sürdürülen çalışmalara, günün ışımasıyla birlikte havadan da destek verilmeye başlandı. İlçe merkezinde hayatı olumsuz etkileyen yangın nedeniyle üç mahalle boşaltılırken yaklaşık 70 ev zarar gördü. 

Öte yandan Silifke ilçesinde dün sabaha karşı başlayan orman yangını da poyrazın etkisiyle hızla büyüdü. İlçede Yeşilovacık, Akdere, Işıklı, Hırmanlı, Bağalanı ve İmamuşağı mahallelerinde evler tahliye edildi. Evlerden tahliye edilen vatandaşlar, oluşturula kriz masası tarafından ilçede bulunan otel, pansiyon ve yurtlara yerleştirildi. Söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, yangının ilçe merkezine indiğini söyledi. Yangında şu ana kadar can kaybının olmadığını bildiren Aktan, şöyle konuştu:

"Evler yanıyor. Sağdan soldan hep ateş düştü. 2 arazöz yandı, kaptanlarını kurtardık. Can kaybı yok. Çok şükür. Evler boşaltıldı. Müdahale devam ediyor. Rüzgar hızı çok fazla. Yurt ve üniversite binasını harekete geçirdik. Birçoğunu akrabalarının yanına taşıdık. Taşımaya devam ediliyor. Hepimiz çok kötü durumdayız. Tehlike geçmiş değil. Diğer mahallelere sıçrıyor. Allah yardımcımız olsun."

Yenikaş köyünde evler yandı

Çok sayıda evin yandığı Yenikaş köyü boşaltılırken sündürme çalışmaları devam ediyor. Aydıncık merkezinde bulunan ve yangından etkilenen Cumhuriyet ve Atatürk mahalleleri de boşaltıldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle sık sık yön değiştiren yangına müdahalede güçlükler yaşanıyor. Elektrik ve su kesintisinin yaşandığı Aydıncık’taki yangını, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile çevre illerden de bölgeye ulaşan ekipler havadan ve karadan müdahale ederek söndürmeye çalışıyor.

Mersin-Antalya yolu trafiğe açıldı

Silifke ilçesine bağlı Boğsak’taki orman yangını ise dün akşam saatlerinde ekiplerin yoğun çabasıyla söndürüldü. Bağsak’taki soğutma çalışmaları sürüyor. Yine Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık’taki orman yangını ise sabaha kadar devam etti. Yangınlar nedeniyle dün ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

mersinde-iki-ilcedeki-yanginlar-devam-ediyor-havadan-mudahale-yeniden-basladi-7405-dhaphoto1.jpg

Manavgat'taki orman yangını Salur köyünü yaktı

Antalya Gazipaşa'da 4 farklı yerde yangın

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ormanlık alanda 4 farklı noktada yangın çıktı. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangında bazı evler tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Gazipaşa’ya bağlı Küçüklü ve İnceğiz mahallelerindeki kızılçamla kaplı ormanlık alanda dün gece henüz bilinmeyen bir nedenle 4 farklı noktada yangın çıktı. Poyrazın da etkisiyle büyüyen alevler kontrolden çıkarak geniş bir alana dağıldı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle bazı evlerdeki kişiler tahliye edildi. Gazipaşa Orman işletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye Birimi, sivil iş makineleri ve çok sayıda vatandaş yangını söndürmek için seferber oldu.

Antalya Vali Yardımcısı Gazipaşa Kaymakam vekili Aydın Abak, yangın çıkan yerde incelemelerde bulunarak yangının durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Abak, 4 farklı noktada yangının başladığını ve risk taşıyan meskenlerden tahliyelerin yapıldığını aktardı.

Gazipaşa’da 4 farklı noktada yangın çıktığını duyan vatandaşlar mahalle giriş ve çıkışlarında yabancı giriş çıkışını kontrol etmek amaçlı nöbet tutmaya başladı. Yangına müdahalenin sürdüğü belirtildi.