19 Mayıs Adana'da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Adana'da Coşkuyla Kutlandı
ADANA'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.Bayram dolayısıyla sabah erken saatlerde merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni...

ADANA'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Bayram dolayısıyla sabah erken saatlerde merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni yapıldı. Törene katılanlar, bando eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden büyük kutlama töreninin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı'na dek yürüdü. Dün HDP'nin Mersin ve Adana'nın merkez Seyhan İlçe Başkanlığı'nda meydana gelen patlama nedeniyle törende geniş güvenlik önlemi alan polisler, bomba ihtimaline karşı cadde üzerindeki çöp kutuları ve konteynırlarını boşalttı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden kutlamalarda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ile birlikte katılan Adana Valisi Mustafa Büyük halkın bayramını kutladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbaşak'ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı, öğrencilerin şiirler okuduğu törende, küçük öğrenciler protokol üyelerine çiçek verdi.

PANKART DİKKAT ÇEKTİ

Bayram dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken, bayram coşkusu 6'ncı Mekanize Piyade Tümeni Askeri Bandosu'nun konseriyle renklendi. Yaklaşık 1.5 saat süren törene katılanlar, sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşarken, öğrenciler halkoyunları, bisiklet, karate, dans ve jimnastik gösterileri sundu. Engelli öğrencilerin dans gösterisi de beğeni topladı.

Öte yandan merkez Seyhan İlçesi'ndeki Sanatçılar Parkı'nın girişine asılan bir pankart dikkat çekti. Üzerinde, '19 Mayıs yeni Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür' yazısı ve Atatürk imzası bulunan pankartı kimin astığı belirlenemedi.