183 cinayetin faili Hizbullahçılar sessiz sedasız tahliye edildi

183 cinayetin faili Hizbullahçılar sessiz sedasız tahliye edildi
Diyarbakır, Mardin ve Batman'da 183 cinayetin faili olan ve ömür boyu hapisle cezalandırılan 58 Hizbullahçının sessiz sedasız tahliye edildiği ortaya çıktı.

Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR'ın Hizbullahla ilişkisi gündemdeki yerini koruyor. Tüm bu tartışmaların yanı sıra Hizbullah ile ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre Hizbullah'ın askeri kanat yapılanmasında yer alan ve 183 vatandaşın katili 58 tetikçinin daha sessiz, sedasız serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

58 Hizbullahçı 'Anayasal düzeni silah zoruyla yıkarak yerine İran modeli bir Kürt islam devleti kurmak amacıyla vahim nitelikte eylemlerde bulunmak' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmışlardı.

Yargıtay Ceza Dairesi, toplanan delillerin hukuka uygun olduğunu, sanıkların gerek gözaltında, gerekse savcı huzurundaki ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri, görgü tanıkları ve dinlenen mağdur ifadeleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde yerel mahkeme kararlarında isabetsizlik görülmediğinden sanıkların temyiz başvurularının esastan reddiyle hükmün ayrı ayrı onanmasına oy birliğiyle karar verdi.

Hükümlü Hizbullahçılar, DGM'lerde askeri yargıç bulundurulduğu için adil yargılanmadıklarını bu nedenle yeniden yargılanmayı talep etti. Bu talepleri jet hızıyla kabul edilirken Ağır Ceza Mahkemeleri yeni esas numaralarıyla duruşma bile açmadan dosya üzerinden teker teker yargılamanın yenilenmesi talebini kabul ederek hükümlü Hizbullahçılar hakkında ayrı ayrı infazın durdurulması kararı verip serbest bırakılmalarına karar verdi.

Etiketler :