1600 Polisle "Huzur Operasyonu"

1600 Polisle "Huzur Operasyonu"
ELAZIĞ ve Bingöl'de toplam 1600 polisin katılımıyla 'Huzur operasyonları' düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Elazığ ve Bingöl'ün giriş ve çıkışları ile kent merkezlerindeki kahvehanelerde ve araçlarda kapsamlı aramalar yapıldı.Elazığ...

ELAZIĞ ve Bingöl'de toplam 1600 polisin katılımıyla 'Huzur operasyonları' düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Elazığ ve Bingöl'ün giriş ve çıkışları ile kent merkezlerindeki kahvehanelerde ve araçlarda kapsamlı aramalar yapıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ndeki 1000 polis il genelinde genel asayiş denetemi yaptı. Knet merkezine giriş noktalarında başlatılan denetimler il merkezinde de sürdü. 16 noktadan şehire giren tüm araçlar arandı. Ekipleri yerinde denetleyen İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, "İlimizin giriş ve çıkışlarında trafik asayiş ekiplerimiz, terör ekiplerimiz, kaçakçılığa bağlı ekiplerimizle birlikte uygulamalarımız devam etmektedir. Yine şehrimizin muhtelif yerlerinde özellikle ücra yerleri, metruk binalarda bu tür yerlerde uygulamalarımız sürecektir. Eaâzığ bu bölgenin en huzurlu bir şehri. Huzurunun bozulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Elazığ halkından yüzde yüz destek görüyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren genel asayiş denetimi ardından yapılan açıklamada halka açık 149 dinlenme ve eğlence yerinin denetlendiği, 4 işyerine çeşitli maddelerden idari işlem yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlimize giriş yapılabilen 12 noktada eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde 3412 kişi sorgulandı. Sorgulanan şahıslardan 2’sinin çeşitli suçlardan aranma kaydı olduğu tespit edilerek gerekli yakalama işlemleri yapıldı.Uygulama kapsamında 2 adet Kurusıkı tabanca, 7 adet 9 mm çapında mermi ayrıca 1.5 gram esrar ve 400 paket kaçak sigara ele geçirildi. Yol Uygulamaları kapsamında ise 476 araç sorgusu yapılarak 24 araca ilgili kanun maddelerinden idari para cezası uygulandı" denildi.

BİNGÖL'DE 600 POLİS KATILDI

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Yenişehir Mahallesi'nde düzenlenen huzur operasyonuna 600 polis katıldı. Düzenlenen operasyon kapsamında umuma açık yerlerde üst arama ve kimlik kontrolü yapıldı. Operasyonu yöneten İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl'ün huzuru için asayiş uygulamasının düzenlendiğini ve önümüzdeki günlerde kentin diğer bölgelerinde de yapılacağını belirterek, şöyle dedi:

"Huzurumuzun sürekli olması için uygulama yapıyoruz. Bingöl 'Huzurlu iller sıralamasında' 20'nci sırada. Bunu daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Bingöl'de yaşayan insanlar bunu hak ediyor. Bingöl imrenilen bir il. Asyiş uygulaması önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de devam edecek" dedi.