"13 yaşındaki çocuğu AKP'li belediyenin ihmali öldürdü" iddiası

"13 yaşındaki çocuğu AKP'li belediyenin ihmali öldürdü" iddiası
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait yüzme havuzunda 13 yaşındaki Selami Korkmaz’ın boğularak hayatını kaybetmesi ile ilgili havuzda cankurtaranın olmadığı iddia edildi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait yüzme havuzunda 13 yaşındaki Selami Korkmaz’ın önceki gün boğularak hayatını kaybetmesi üzerine havuzda eğitimli cankurtaran çalıştırılmadığı iddia edildi.

Uzunluğu 25 metre olan 15 metre enindeki havuzun; 1,65 metre ile 2,25 metre arasında derinliğe sahip olduğu öğrenildi.

Söz konusu iddia, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında HDP’li Meclis üyesi Sıtkı Dursun'un verdiği önerge ile ortaya atıldı.

Dursun'un meclise verdiği önerge şu şekilde:

205629441-52b816a4-9165-4059-a4b5-732afef7c010-w.jpg

“Eğitimli cankurtaranlar şuski’ye gönderildi” iddiası

13 yaşındaki Selami Korkmaz’ın ölümü Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü toplantısında da gündeme geldi. HDP’li meclis üyesi Sıtkı Dursun’un verdiği önergede ölümün eğitimli cankurtaran olmamasından kaynaklandığı öne sürüldü. Korkmaz’ın boğulma tehlikesi geçirdiği sırada herhangi bir cankurtaranın havuzda olmadığı iddia edilen önergede, ayrıca ilçelerde büyükşehir belediyesine ait yüzme havuzlarında görevli, sertifikalı 15 cankurtaranın Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşletmesi’ne (ŞUSKİ) bağlı başka birimlere gönderildiği ifade edildi. Önergeye göre cankurtaran açığı ise yine ŞUSKİ’deki özel eğitimi olmayan personel ile giderildi.

Tüysüz'den liyakat vurgusu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz de Selami Korkmaz isimli çocuğun Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzunda “cankurtaran olmadığı için öldüğü” yönündeki iddiaları Twitter hesabından paylaştı. Tüysüz, “Liyakatı esas almayan ve işi ehline teslim etmek yerine akraba ve yandaşı işe yerleştirme zihniyeti başka insanların hayatlarına mal oluyor. Bu büyük vebal, bu zihniyetin… Bu olayda ihmal suretiyle ölüme sebebiyet verme suçu var savcıları görevlerini yapmaya davet ediyorum” dedi.