"128 milyar dolar nerede?" afişine 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

"128 milyar dolar nerede?" afişine 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Beylikdüzü'nde reklam panolarına asılan "128 Milyar Dolar Nerede" afişlerinin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu işlendiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'li belediyelerinin astığı, "128 Milyar Dolar Nerede?" afişlerine yönelik kaldırma ve soruşturma devam ediyor. İlk olarak Mudanya ve Kırşehir'de ardından Kastamonu ve Ardahan'da kaldırılan afişler, Beylikdüzü'nde de kaldırıldı. 

AA'da yer alan habere göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, Beylikdüzü ilçesinde bir siyasi parti ismi ve logosuyla ilan ve reklam panolarına asılan afişlerin içeriğinin, TCK'nin 299. maddesi uyarınca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu oluşturduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında; reklam firması yetkilisinin tespitine, afişlerin firma tarafından sökülmesine ve suç delili olması nedeniyle muhafaza altına alınmasına karar verildiği belirtildi.

Bu arada ilgili afişleri astıran kurum, parti yetkilisi ya da kişilerin açık kimlik ve adreslerinin tespitine ilişkin de kolluk birimlerine talimat verildiği öğrenildi.

 

Etiketler :