Mudanya ve Kırşehir'de CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' afişleri söküldü

Mudanya ve Kırşehir'de CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' afişleri söküldü
Mudanya ve Kırşehir'de CHP'nin billboardlara astırdığı "128 Milyar Dolar Nerede" afişleri söküldü. Afişlerle ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, CHP ilçe başkanlığının billboardlara astırdığı "128 Milyar Dolar Nerede" afişleri söktürüldü. Bu duruma tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: 

"Mudanya CHP İlçe Başkanlığımızın billboardlara astırdığı ‘128 Milyar Dolar Nerede’ afişleri gece söktürülmüş. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak neden rahatsız etti? Sahi 128 Milyar Dolar Nerede?”

128 Milyar Dolar Nerede?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP Mudanya İlçe Başkanlığının taktırdığı billboardlar gece operasyonuyla söküldü. Billboardlarda görünmesini istemedikleri soruyu bir kez daha soralım: 128 Milyar Dolar Nerede" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu da sordu

Afişlerin kaldırılması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "128 milyar dolar nerede?" diye bir tweet attı. 

 

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ise Mudanya Belediyesine ait reklam panolarındaki ilan sebebiyle Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldığı açıklandı. 

Açıklamada, gerekli işlemlerin başsavcılıkça sürdürüldüğü belirtildi.

Valilik: Güvenlik güçleri marifetiyle kaldırılmıştır

Bursa Valiliğince yapılan açıklamada da "Mudanya Belediyesine ait 6 reklam panosuna bugün asılan '128 milyar dolar nerede' ve 'CHP' yazısı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi silueti bulunan afişlere Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığının el konulması talimatı üzerine, söz konusu afişler güvenlik güçleri marifetiyle kaldırılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Kırşehir'de de soruşturma başlatıldı

Mudanya'nın ardından, Kırşehir'de de reklam afişlerine yönelik 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması başlatıldı. 

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, afişlerin Cumhurbaşkanına hakaret suçu içermesi nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Toplatılan afişlere el konulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kırşehir il merkezinde bir siyasi partinin logosu ile billboard ve raketlere asılan afişlerin içeriği itibarıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızca Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında gerekli tespitler yapılarak afişlere CMK hükümleri gereğince suç delili olmaları sebebi ile el konulmuştur. El koyma işlemi afişleri asan firma yetkililerinin afişleri bulundukları yerden çıkararak kolluk kuvvetlerine teslim etmeleri suretiyle icra edilmiştir."

Yurttaşlar sosyal medyada soruyor: 128 milyar dolar nerede?

Afişlerin kaldırılmasının ardından yurttaşlar aynı soruyu sosyal medyada sormaya devam ediyor. Birçok isim paylaşım yaparak "128 milyar dolar nerede?" diye sordu. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Etiketler :