Seçim Mağlubu Bakana Bilim Dünyasından Tokat Gibi Cevap!

Seçim Mağlubu Bakana Bilim Dünyasından Tokat Gibi Cevap!
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na yeniden getirilen Murat Kurum'un açıklamalarına tokat gibi bir yanıt verdi. Görür, deprem bölgesinde kentsel dönüşüm vaadiyle açıklama yapan Kurum'a sert çıktı, "Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermezseniz 6 Şubat'ta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un deprem bölgesindeki kentsel dönüşüm açıklamalarının ardından X hesabından değerlendirmelerde bulunan Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sert çıktı.

Murat Kurum’un yaptığı, '2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak' açıklaması üzerine bir açıklama daha yapan Görür, "Sayın Murat Kurum 2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlıyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum" dedi.

"11 ŞEHİR DEPREM ÜRETMEYE DEVAM EDECEK"

Görür, 6 Şubat'ta deprem geçiren 11 ilin levha sınırında bulunduklarını vurgulayarak, "Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir" uyarısında bulundu.

kapak-140349.jpg

"EĞER SİZ GEREKEN ÖZENİ GÖSTERMEZSENİZ"

Görür, yapıların deprem dayanıklı olmasına vurgu yaparak "Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb. ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubat'ta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz" ifadelerini ekledi.