Ziraat Bankası'ndan kaçırılmayacak kampanya: Aylık 7 bin 800 TL taksitle daire fırsatı

Ziraat Bankası'ndan kaçırılmayacak kampanya: Aylık 7 bin 800 TL taksitle daire fırsatı
Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarının arttığı süreçte kaçırılmayacak kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında vatandaşlar, aylık sadece 7 bin 800 TL taksitle ev sahibi olabilecek. İşte detaylar...

Son yıllarda enflasyonda yaşanan yüksek artış, vatandaşların ev sahibi olmasını neredeyse imkansız hale getirdi. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bankalar tarafından yapılan kampanyalarda. Ziraat Bankası, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik kaçırılmayacak bir kampanya başlattı.

1-genis-sube-atm.jpg

Ziraat Bankası tarafından başlatılan ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin gelir beyanıyla kredi çekmesine olanak tanıyor. Bu sayede bir vatandaşın tek başına altından kalkamayacağı ödemeler, ortak ödeme yoluyla yönetilebilir hale geliyor.

25970-1696956549-1.jpg

ORTAK KONUT KREDİSİ NEDİR?

Türkiye'nin ekonomik krizden geçtiği süreçte popüler olan ortak konut kredisi, en az iki, en fazla beş kişinin bir araya gelerek konut kredisi çekmesini sağlayan bir kredi türüdür.

Krediye başvurmak isteyen vatandaşların en az iki, en fazla beş kişinin gelir beyanında bulunması zorunludur. Ayrıca krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir.

gkh.png

KAMPANYADAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ziraat Bankası'nın ortak konut kredisi başvurusu için en az iki, en fazla beş kişinin düzenli gelir beyanını bankaya bildirmesi gerekiyor. Başvuru yapılan konut, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) isanslı ekspertiz firmaları tarafından değerlendirmesi sonrası vatandaşlara verilecek olan kredi tutarı belirlenecek. Ayrıca krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor ve gerek görüldüğünde ek teminat istenebiliyor. Kampanya, finansal yükün paylaşılarak daha rahat ödeme imkanının sağlanmasını hedefliyor.

frdg.png

Kampanya kapsamında yüzde 4,19 faiz oranı üzerinden kredi kullanmak mümkün. Bu oran üzerinden çekilen 1.1 milyon TL tutarındaki 120 ay vadeli konut kredisi paketinin aylık ödemesi 39 bin TL olarak tespit edilmiş durumda. Ancak, beş kişinin ortak kredi çekmesi durumunda, kişi başına düşen aylık taksit tutarı 7 bin 800 TL'ye geriliyor.