Yunanistan İçin Kritik Gün

Yunanistan İçin Kritik Gün
Yunanistan’ın olası iflasına 24 saat kaldı.Aleksis Çipras bile çare olamadı. Yunanistan büyük bir sürpriz olmazsa 24 saat içinde iflasını açıklayacak.Yunanistan bugün IMF’ye olan 1.6 milyar Euro’yu ödemediği takdirde...

Yunanistan’ın olası iflasına 24 saat kaldı.

Aleksis Çipras bile çare olamadı. Yunanistan büyük bir sürpriz olmazsa 24 saat içinde iflasını açıklayacak.

Yunanistan bugün IMF’ye olan 1.6 milyar Euro’yu ödemediği takdirde teknik olarak iflas etmiş sayılacak. Yine kreditörlerle yapılan mali yardım anlaşmasının da süresi dolacak. İflasa saatler kala Yunanistan’da finansal işlemler durup, Yunan halkı 5 Temmuz’daki referanduma odaklanmışken Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras son kozlarını oynadı.

Çipras Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile görüşerek ‘kurtarma’ planının uzatılması için destek istedi. Şimdi tüm gözler bu isimlerde.

GÖSTERİLER VAR

Öte yandan Yunanistan’da hükümetin, kreditörlerin nakit akışının sağlanması için öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz’da halk oylamasına sunma kararının ardından başkent Atina’da, “hayır” taraftarları başkent Atina’da bir gösteri düzenledi.

Parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı’nda toplanan yaklaşık 25 bin “hayır” taraftarı, üzerinde “hayır” yazan Yunan bayrakları açarak, “Yeni memorandum istemiyoruz. Borç hemen silinsin. Hayatlarımız bize aittir” şeklinde sloganlar attı. SYRIZA üyeleri ve çeşitli sol grupların da destek verdiği gösteride, referandumda “hayır” denmesi çağrısı yapıldı. Gösteri, müzik konseri verilmesinin ardından olaysız şekilde tamamlandı.