Yüksek elektrik faturalarının sebebi bunlarmış: 5 adımda yüksek fatura derdinden kurtulabilirsiniz!

Yüksek elektrik faturalarının sebebi bunlarmış: 5 adımda yüksek fatura derdinden kurtulabilirsiniz!
Neredeyse herkesin şikayetçi olduğu şeylerin başında elektrik faturalarının yüksek olması geliyor. Ancak bazı ufak uygulamalarla bu yüksek elektrik faturalarından kurtulabilirsiniz. Enerji uzmanlarının da onayından geçen bu yöntemlerle yüksek elektrik faturası derdine son verebilirsiniz. İşte yüksek elektrik faturalarından kurtulmanın yolları...

Elektrikli aletler hayatımızı ele geçirmiş durumda. Bu ürünlerin kullanımına bağlı olarak elektrik faturaları da el yakıyor. Elektronik cihazların faturalara yansıması can sıkıcı olabiliyor. Uzmanlar evlerde yapılan hataların bu faturaları daha da arttırdığını kaydediyor. Kullanılan aydınlatmaların led olması, evdeki sıcaklık ayarını kontrol etmek ve kullanılmayan cihazları prizden çekmek gibi ufak önlemler ile faturalarınızda görülen rakamları düşürebilirsiniz. Yüksek faturalardan kurtulmak için bu tasarruf tedbirlerini deneebilirsiniz.

Elektrik faturalarına etki eden aletler hangileri?

firin-1.jpg

1. Fırın

Elimizin altında olan fırınlar, dışarıdan hava almayacak şekilde özel olarak üretiliyor. 200°C gibi sıcaklıklara ulaştıklarında içerideki sıcaklığı sabit tutabilen bu aletler elektrik faturalarını da ciddi oranda etkiliyor. Bu kapsamda pişirme sırasında fırın kapağını çok sık açmayarak elektrik tüketimini düşürebilirsiniz.

Fırında kek, börek, et ya da tavuk gibi yiyeceklerin pişirilme aşamasında son aşamaya gelindiğinde fırın fişini çekmek ya da kapatmak mantıklı bir hareket olacak. Böylece gereksiz kullanımın önüne geçmiş olursunuz.

Prize takılı duran fırınlar az miktarda da olsa elektrik tüketimi yapmakta. Bu yüzden. kullanılmadığı zamanlarda fırının prizden çekilmesi gerekiyor.

buzdolabi.jpg

2. Buzdolabı

Buzdolabı ve derin dondurucu gibi aletlerin arka tarafında bulunan toz filtrelerinin düzenli olarak temizlenmesi enerji tüketimini azaltıyor. Bu filtrelerde biriken toz ve kirler cihazın verimli çalışmasını engelleyen en önemli nedenlerden.

Cihazların yerleştirildiği yer de önemli bir faktör. Sıcak ve nemli ortamlarda çalışan buzdolabı ve derin dondurucular daha fazla enerji tüketmekte. Dolapların etrafında yeterli hava akışı olmaması da enerji tüketimini arttırıyor.

Eski model cihazlar daha fazla enerji tüketirken yeni nesil cihazların kullanılması tavsiye ediliyor. Enerji tasarrufu sağlayan cihazları kullanarak elektrik faturalarınızdaki maliyeti düşürebilirsiniz.

mutfak.jpg

3. Küçük Ev Eşyaları

Sürekli prize takılı bulunan küçük ev aletleri, gereksiz yere elektrik harcıyor. Bu nedenle bu araçların kullanılmadığı süreçlerde fişten çekilmesi hem güvenlik açısından hem de tasarruf açısından önemli.

camasir-1.jpg

4. Çamaşır Ve Kurutma Makinesi

Çamaşır ve kurutma makinelerinin kapasiteye uygun bir şekilde kullanılması enerji tasarrufu sağlamaktadır.

Yıkama ve kurutma programlarının gerektiği kadar çalıştırılması da elektrik tüketimini azaltıyor. Özellikle ısı veren kurutma makinelerinin gereğinden yüksek derecede çalıştırılmaması tasarruf sağlayacaktır.

Çamaşır makinelerinde düşük sıcaklıkta yıkama yapmak da enerji tasarrufunu sağlayan diğer bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

bulasik-1.jpg

5. Bulaşık Makinesi

Evde ya da bulaşık makinesinde yıkama yaparken su kullanımını minimum düzeyde tutmak çok önemli.

Bulaşık makinesine yerleştirilen malzemelerin de uygun şekilde yerleştirilmesi gerekiyor. İyi yerleştirilen bulaşıklar, enerji tüketimini azaltırken daha iyi bir yıkama performansı sağlıyor.

Bulaşık makinelerini bekleme modunda kullanmamakla gereksiz enerji tüketiminin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca kullanmadığımız durumlarda makinenin fişini prizden çekmek, elektrik faturalarını da düşürecektir.

Çamaşır ve kurutma makinelerinde olduğu gibi bulaşık makinelerinde de enerji tasarrufu sağlamak için 'eko' modunda kullanım sağlanmalı.

Etiketler :