Yeni Clio Eylül’de Geliyor Yerlilik Avantajı Fiyata Yansıyacak

Yeni Clio Eylül’de Geliyor Yerlilik Avantajı Fiyata Yansıyacak
Dünyada üretildiği günden bu yana 16 milyon adetlik satış başarısına ulaşan ve Türkiye’de üretilen yeni Renault Clio tanıtıldı. Eylül ayında Türkiye’de satışa çıkması planlanan modelin fiyatı tahminlere kaldı. Yerli üretim olduğu için fiyatının bugünün döviz kuru ile 1 milyon bandında kalması bekleniyor.

Üretildiği günden bu yana 16 milyon adetlik satış başarısına ulaşan ve Türkiye’de üretilen yeni Renault Clio tanıtıldı. Fransız markanın Türkiye’de yaptığı tanıtımda aracın fiyat hariç tüm detayları açıklandı.

Eylül ayında Türkiye’de satışa çıkması planlanan modelin aynı yeni Austral modelinde olduğu gibi Esprit Alpine seçeneği de olacak. Türkiye’de üretilen ve OYAK Renault Fabrikaları’nda 3.4 milyon adetlik üretimi aşan Renault Clio, günümüzde B-HB segmentinde satılan her iki araçtan biri olarak öne çıkıyor. Renault CEO’su Fabrice Cambolive “Dünyanın en çok satan Fransız otomobili her zaman başarılı bir model oldu. OYAK ile başarılı iş birliğimizin sonuçlarından biri olarak Türkiye, Clio için en büyük ikinci pazar konumunda yer alıyor. Bu vesileyle OYAK yönetimine teşekkürlerimi sunarım” dedi. Renault Markası Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Vidal, “Renault Clio, tüm dünyada gerçek bir aşk hikayesi. Biz de bu hikâyenin ikonunu bir sonraki seviyeye taşımak ve temel değerlerini koruyarak daha teknolojik bir tasarımla, insan unsurunu da ön planda tutarak geleceğe taşıma fikriyle hareket ettik. Yeni Clio, cömert şekillerin ve keskin çizgilerin başarılı bir birleşimi” diye konuştu.

Tasarım tanıdık ancak tamamen değişti

Yeni Renault Clio, yeni tarzı ile daha çekici ve zarif. Aracı Türkiye’de ilk gören ekip olarak alışılmış Clio tasarımın yerinde durduğunu gördük. Ancak elektrikli bir aracı anımsatan tasarımı dikkat çekiyor. Logo değiştiren markanın Türkiye’de Oyak Renault fabrikasında üretilecek yeni nesil otomobili olan Clio gergin, kesin ve verimli çizgileri ile eski halini unutturuyor.

Yeni Clio; buzul beyaz, yıldız siyah, mineral gri, demir mavi, alev kırmızı, mercan turuncu ve uzaktan opak, yakından sedefli görünen üç katmanlı Kaya Gri olmak üzere yedi gövde rengiyle satışa çıkacak.