Yatırım Uzmanları Tarih Vererek Açıkladı: İşte Borsada En Çok Yükselecek 20 hisse...

Yatırım Uzmanları Tarih Vererek Açıkladı: İşte Borsada En Çok Yükselecek 20 hisse...
Bir süredir yatay seyir izleyen Borsa İstanbul hakkında yatırım uzmanlarından sert yükseliş uyarısı geldi. BIST100 endeksinde yer alan şirketler arasından en cazip olanlarını sıralayan uzmanlar, yatırımcılara aralık ayını işaret etti.

8 milyonun üzerinde bireysel yatırımcısı ile Türkiye'nin son dönemlerdeki en popüler yatırım aracı haline gelen Borsa İstanbul, 7 Ekim saldırıları sonrası yaşanan aşağı yönlü kırılmanın etkisini atlatmaya çalışıyor.

3 Ekim tarihinde 8 bin 400 puanı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gören BIST100 endeksi, Orta Doğu'da yaşananlar ve küresel piyasalarda risk faktörünün yukarı yönlü seyretmesiyle ciddi bir düşüş yaşamıştı.

borsa2.jpg

2024 yılında borsada yeniden yüksek getiri olup olmayacağı merak konusu haline gelirken, Ekonomim.com'a konuşan uzman isimler yatırımcılara en fazla yükselecek hisseler hakkında uyarılarda bulundu.

ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, Türkiye'deki yüksek enflasyonist ortam nedeniyle borsa tarafında bol yükselişli bir yılın yaşanacağını belirterek; kurum olarak yaptıkları planlama ve modellemeler sonucunda MAVI ve BIMAS hisselerinde büyük bir yükseliş beklediklerini duyurdu.

Yağbasan, bu hisselerin yalnızca TL bazlı getirinin yanı sıra enflasyon karşısında da güçlü bir duruş sergileyeceğinin altını çizdi.

EN FAZLA YÜKSELECEK HİSSELERİ AÇIKLADI

Yatırımcıların gözdesi havacılık sektörü hakkında da değerlendirmelerde bulunan uzman isim, THYAO hissesinin, enflasyon üzerinde getiri sağlayabileceğine işaret ederken, TAVHL hisselerinde yaşanan düşüşlerin ise yatırımcı için alım fırsatı sunduğuna dikkat çekti.

Son olarak döviz tarafında yaşanacak hareketlilikler nedeniyle ihracat bazlı şirketlerin de önemli bir getiri sunabileceğini hatırlatan Yağbasan, FROTO ve dağıtım iş kolunun enflasyona dayalı kâr artışı sağlaması avantajıyla ENJSA da, beğendiğimiz hisseler arasında yer alıyor. Yüksek faiz ve enflasyon döneminde prim ve yatırım portföy gelirinin artması ile ek nakit akışı oluşturabileceği beklentisi, sigorta sektörünü de öne çıkarabilir." ifadelerine yer verdi.

İşte ALB Yatırım tarafından 2024'te yüksek getiri sunması beklenen hisseler

yagbasan1.jpeg

BIST-30 TÜM YATIRIM ARAÇLARINI SOLLAYACAK

Ahlatcı Yatırım Araştırma Uzmanı Tuğba Ekin ise, Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli 30 şirketin gelecek yılda enflasyon üzeri getiri sağlayacağını belirterek, kurum olarak yaptıkları modellemelere göre ön plana çıkacak şirketleri şu şekilde sıraladı:

hisse.jpeg

BU ŞİRKETLERDEN EN AZ YÜZDE 50 GETİRİ BEKLENİYOR

ATA Yatırım Araştırma GMY'den Cemal Demirtaş, borsa tarafında yaz aylarında yaşanan yükselişin sürpriz olduğunu hatırlatarak, BIST100 için yıl sonuna yönelik beklentilerinin Ekim ayı itibarıyla gerçekleştiğini ve gelecek yıl yeni yükselişlerin kapıda olduğuna dikkat çekti.

Gıda sektörüne dikkat çeken uzman isim, şu ifadeleri kullandı:

"Para politikalarındaki rasyonele dönüş rüzgârının etkisiyle, Türkiye ekonomisine ilişkin risk algısı geriledi. Güven artarken, enflasyonun bir süre daha yüksek seyredebileceği beklentisi de özellikle 2023 ve 2024 tahminlerini yukarı çekti.

Orta ve uzun vadede endeks üstü getiri potansiyelini yüksek gördüğümüz şirketler listesinde Bim, Migros, Coca Cola İçecek, Şişecam, Tav Havalimanları, Turkcell ve Tofaş şirketleri yer alıyor."

Bu hisselere ilave olarak, Ülker, Aksa Enerji gibi çok özel hikâyesi olan şirketlerin ve holdingler ligindeki Koç, Sabancı, Anadolu ve Doğan gruplarının da getiri potansiyellerinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Endeksin beklentimizi 3 ay önceden karşılamasıyla birlikte, hisselere dair hedef fiyat beklentilerimizi de güncelleyeceğiz. Şimdilik bunu paylaşamam ama mevduat faizlerinin yüzde 30-40 seviyelerinde olduğu bir dönemde, borsa yatırımcıları da iyi seçilmiş hisselerle en az yüzde 45-50 getiri hedefleyebilirler.

Etiketler :