Ulaşıma Zam Meclisi Gerdi! Toplantıya Birden Fazla Maaş Alanlar Damga Vurdu

Ulaşıma Zam Meclisi Gerdi! Toplantıya Birden Fazla Maaş Alanlar Damga Vurdu
Düzce Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını 3 Haziran 2024'te gerçekleştirdi. Toplantıda, belediyenin 224 milyon lira alacağı ve 190 milyon lira borcu olduğu açıklandı. Belediye Başkanı Faruk Özlü, Cedidiye Meydanı projesi ve Düzce'nin statü değişikliği ile İller Bankası'ndan alınacak payın 100 milyon lira artacağını belirtti.

Duzceninsesi.com.tr'nin haberine göre Düzce Belediye Meclisi, 3 Haziran’da düzenlediği toplantıda önemli konuları ele aldı. Toplantıya Ak Parti, Yeniden Refah Partisi ve CHP il başkanları katıldı. Belediye Başkanı Faruk Özlü, belediyenin 224 milyon lira alacağı ve 190 milyon lira borcu olduğunu açıkladı. Özlü, Cedidiye Meydanı projesi ile ilgili detaylar verdi ve Düzce’nin statü değişikliği ile İller Bankası’ndan alınacak payın 100 milyon lira arttığını belirtti.

CEDİDİYE MEYDANI PROJESİ

Cedidiye Meydanı projesi kapsamında, mevcut belediye binası yıkılıp, cami merkeze alınarak yeni bir düzenleme yapılacak. Proje masrafları, 49 dükkanın satış geliriyle karşılanacak.

ATAMALAR VE KREDİ KULLANIMI

Toplantıda belediye üst yönetici kadrolarıyla ilgili atamalar ve kredilerin kullanımı tartışıldı. CHP ve YRP meclis grupları, vekaleten atamalar ve kredilerin kullanımına yönelik eleştirilerde bulundu.

YENİ MECLİS VE KOMİSYON ÜYELERİ

Yeniden Refah Partisi'nden Levent Esen yeni meclis üyesi olarak seçildi. Fahrettin Yılmaz Encümen üyeliğine, Uğur Gürsoy ise Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine getirildi.

img-9444.webp

TARTIŞMALAR VE İDDİALAR

Mehmet Ali Çelik, belediyede bazı çalışanların birden fazla maaş aldığını ve işe gitmeden maaş alanların olduğunu iddia etti. Başkan Yardımcısı Hasan Günden, bu iddiaları yalanladı.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ

Belediye iştirak şirketlerine yetki verilmesi ve otobüs bilet zamları da toplantıda tartışıldı. Belediye binasının yıkılması kararı ise oy birliği ile komisyona sevk edildi.

Düzce Belediye Meclisi’nin Haziran ayı 1. oturumu, 6 Haziran Perşembe günü devam edecek.