TÜRKİYE'YE BÜYÜME ŞOKU!

TÜRKİYE'YE BÜYÜME ŞOKU!
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdüIMF bugün yayımladığı raporda Türkiye’nin bu yıl yüzde 3.1 büyüyeceğini ifade etti. IMF Şubat ayında yaptığı açıklamada ise Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 3.4 büyüyeceğini...

IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü

IMF bugün yayımladığı raporda Türkiye’nin bu yıl yüzde 3.1 büyüyeceğini ifade etti. IMF Şubat ayında yaptığı açıklamada ise Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 3.4 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel ekonominin bu yıl kaydedeceği büyümeye dair tahmininde değişikliğe gitmedi, ancak küresel ekonomik toparlanmanın “ılımlı ve dengesiz” bir hızda gerçekleştiğine dikkat çekti.

IMF bugün yayımladığı Küresel Ekonomik Görünüm (WEO) raporunda 2015 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3.5′te tutarken, 2016 tahminini Ocak ayında açıkladığı yüzde 3.7 düzeyinden yüzde 3.8′e yükseltti.

IMF, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin bu yıl yüzde 4.3, 2016′da ise yüzde 4.6 büyümesini beklediğini açıklayarak tahminlerinde değişikliğe gitmedi.

IMF Türkiye’de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3.1, gelecek yıl için ise yüzde 3.6 olarak revize etti.

IMF daha önce Türkiye ekonomisi hakkında geçen yıl Ekim ayında yayımladığı WEO raporunda ve Şubat ayındaki G20 zirvesi öncesi hazırladığı notta büyümeye yönelik tahminlerini açıklamıştı.

IMF geçen yılki raporunda GSYH’nin bu yıl yüzde 3 artacağı tahmininde bulunmuş, Şubat ayındaki notunda büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek yüzde 3.4′e çıkarmıştı.

Kuruluş Şubat’taki raporunda daha önce yüzde 3.7 olan 2016 GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize ederek yüzde 3.4′e indirmişti.