Türkiye’nin en büyük "açık oto pazarı" olacaktı... Kapısına kilit vuruldu! 

Türkiye’nin en büyük "açık oto pazarı" olacaktı... Kapısına kilit vuruldu! 
Türkiye’nin en büyük açık oto pazarı olarak açılan İPOP’un kapısına kilit vuruldu.

İntercity Rent a Car şirketinin patronu Vural AK, devletin milyon dolar harcayarak İstanbul Tuzla'da yaptırdığı Formula 1 pistini kiralayarak 70 bin metre kare üzerine İPOP’u (İntercity Park Oto Pazarı) yaptırmıştı. 

Türkiye’nin en büyük açık oto pazarı olarak açılan İPOP’un beklentiyi karşılayamamasının ardından İPOP içerisine yatırım yapan onlarca firma da yaptığı yatırımlardan büyük zarar ederek buradaki iş yerlerinin kapılarına kilit vurdu. 

İPOP’a yatırım yapan firma yetkilileri yapılan görüşmelerde, İntercity Rent a Car’ın İPOP’a yatırım yapan firmalara söz verdiği taahhütleri yerine getirmediğini sürekli oyalama taktiği ile firmaları mağdur ettiğini söylüyor. Firma sahipleri ilk başta verilen sözleri bırak Vural Ak’ın kendilerine randevu dahi vermediğini İPOP’daki firmalar olarak ortada bırakıldıklarını beyan ediyor. Ortadaki zararlarının milyonlarla ifade edildiği belirtildi. 

POP direktörü Cevat Kabataş işten çıkarılırken, İPOP oto pazarında ise in cin top oynuyor. 

İntercity’nin kuruluşundan beri genel müdürlüğünü yapan ve bugünlere gelmesinde büyük emeği olan ve 25 yıldır genel müdürlük görevini yapan Serkant Dorum’un kendi isteği ile ayrılmasından sonra başlayan yaprak dökümü, İkinci El Satış Direktörü, Pazarlama Müdürü, İP (İntercity Partner) Müdürü, SSH (Satış Sonrası Hizmetler) Direktörü ile devam etti. Yüzlerce çalışanın işine son verildi, çalışanların bir kısmı ise kendileri ayrıldı.