Türkiye'den Gelen Çayda Yasaklı Madde Çıktı

Türkiye'den Gelen Çayda Yasaklı Madde Çıktı
Yasaklı madde içeren Türk çayına İtalya'dan veto. Patronlar Dünyası'nın özel haberine göre İtalya'da, Türkiye'den giden zayıflama çaylarında yasaklı madde tespit edildi. İtalya Sağlık Bakanlığı, güvenlik uyarısı yayınladı.

İtalya'nın Sağlık Bakanlığı, Türkiye'den ithal edilen çay poşetlerinde yasaklı içerik bulunduğuna dair bir güvenlik uyarısı yayınladı.

Söz konusu poşetlerde, kilo verme etkisi olduğu iddia edilen bir ilacın tespit edildiğini belirtti. Yetkililer, ürünün adının Meridetox Tea Premium olduğunu ve çeşitli online satış platformlarında bulunabileceğini ifade etti. İtalyan makamları, ürünü 15 Nisan 2024'te Avrupa Gıda ve Yem Hızlı Uyarı Sistemine bildirdi ancak tüketici uyarısı, ancak dün itibariyle yayınlandı.

meri-detox1.jpg

Trieste Mali Polis Grubu ile Dolandırıcılıkla Mücadele ve Gümrük Kontrol Şubesi, bu yasaklı ürünleri Türkiye'den gelen bir araçta, şehrin limanına varmadan önce keşfetti.

Toplamda 14,400 adet tek porsiyonluk Meridetox Tea Premium çay poşetine el konuldu. Trieste Gümrük laboratuvarında yapılan analizlerde, sibutramin adlı farmakolojik bir madde tespit edildi. Bu madde, gıda ve gıda takviyelerinde kullanımı yasak olan bir zayıflama ilacıdır.

Sibutramin, kilo verme tedavisinde iştahı azaltıcı bir ilaç olarak kullanılırken, Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan bir değerlendirme sonucunda, bu ilacın potansiyel risklerinin faydalarından ağır basmadığı sonucuna varıldı. Bu nedenle, Avrupa Birliği, 2010 yılında sibutramin içeren ilaçların tüm pazarlama izinlerini askıya aldı.

Etiketler :