Türk Turizmcileri Kahreden Gelişme: Her Yıl 1 Milyon Yolcu Taşıyan Turizm Devi İflas Etti

Türk Turizmcileri Kahreden Gelişme: Her Yıl 1 Milyon Yolcu Taşıyan Turizm Devi İflas Etti
Türkiye'ye her yıl 1 milyon yolcu taşıyan Avrupa'nın en büyük turizm şirketlerinden olan FTI iflas etti. İflas sonrası Türk turizmciler borçlarını alamamaktan ve ziyaretçi sayısının düşmesinden endişe ediyor.

Türk turizmcilere Avrupa pazarından kötü bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre Türkiye'ye yılda 1 milyon turisti taşıyan tur operatörü FTI, iflas etti.

Şok etkisi yaratan iflasla ilgili değerlendirmelerde bulunan sektör uzmanları, tur operatörünün iflas etmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade etti. Türkiye'deki otellerin borçlarını alamama ihtimali bulunduğunu belirten uzmanlar, ziyaretçi sayısının da düşeceği bekleniyor.

İflasa ilişkin açılkamalarda bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, "Daha önceki süreçlerde ciddi bir mali krizde olduğu biliyorduk. Türkiye ve Mısır'a ağırlıkta yolcu gönderen bir tur operatörüydü" diye konuştu.

dsf.png

ALMANYA'DAN GELEN HER 6 TURİSTTEN 1'SİNİ FTI GETİRİYORDU

Almanya'dan geçen yıl 6 milyon tatil için Türkiye'yi tercih ederken, bu sayının 6'da 1'inin FTI tarafından getirildiği öğrenildi.

Saatçioğlu, "Daha önceki tecrübelerimizde hep şunu gördük, operatörler iflas ettiğinde o firmaların boşlukları doldurulamıyor hemen, 5-10 yıl uğraşılıyor" diye konuştu.

Tur operastörü hakkında ortaya çıkan bir başka detaya göre, daha önce hükümetten 600 milyon euro yardım alarak iflastan kurtarıldı. Alman basınının aktardığına göre, hükümet bu kez bu yönde bir adım atmayacak. Münih merkezli tur operatörünün toplam 11 bin çalışanı bulunuyor.