TL'nin değer kaybı kamu ihalelerini vurdu! Bir bir iptal ediliyor

TL'nin değer kaybı kamu ihalelerini vurdu! Bir bir iptal ediliyor
TL'nin aşırı değer kaybı nedeniyle kamu ihaleleri peş peşe iptal ediliyor. Son olarak 600 milyon liralık Esenboğa Havalimanı bakım onarım ihalesi maliyet gerekçesiyle iptal edildi.

İktidarın uygulamaya koyduğu yeni ekonomi politikası ve sonucunda TL'nin aşırı değer kaybı kamu ihalelerini de doğrudan etkilemeye devam ediyor. Önünü göremeyen, maliyet hesabı yapamayan müteahhitler ya ihalelere girmekten imtina ediyor ya da çok yüksek teklif veriyor. Sonuçta kamu idareleri ihaleleri iptal etmek zorunda kalıyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) onlarca ihalesinden sonra Ulaştırma Bakanlığı'nın bir büyük ihalesi daha iptal oldu. 14 Temmuz'da ihale edileceği duyurulan “Esenboğa Havaliamanı Pist-Apron-Taksi Yolu Onarım ve Tadili (1. Etap) Yapım İşi” ihalesinin iptal edildiği açıklandı.

İptal nedeni, şu ifadeyle duyuruldu: “Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin/ Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması Nedeniyle”

İhale tarihi 14 Temmuz olan ve “Belli İstekliler Arasında ihale usulüyle” yapılacağı duyurulan ancak tüm süreci iktidar tarafından sır gibi saklanan ihalenin 8 Aralık günü iptal edildiği ortaya çıktı.