THY'den Yüzde 50 Zam Kararı! Yeni Fiyatlar Belli Oldu

THY'den Yüzde 50 Zam Kararı! Yeni Fiyatlar Belli Oldu
Türk Hava yolları o hizmete yüzde 50 zam yaptığını açıkladı. Fiyatlar tam ikiye katlandı.

Türk Hava Yolları, özel yolcu salonlarının kullanım ücretlerine ciddi bir zam yaparak dikkatlerini üzerine çekti. 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren yüzde 50'lik zamla birlikte, İstanbul İç Hat CIP lounge kullanım ücreti bin 350 TL oldu. Bu zam, son altı ay içinde yapılan en büyük artış olarak kayda geçti.

YENİ FİYATLAR BELLİ OLDU

THY, özel yolcu salonlarının ücretlerini yaklaşık olarak bir yılda ikiye katladı. İstanbul'da CIP lounge kullanım ücreti 900 TL'den bin 350 TL'ye, Antalya ve İzmir'de bin 250 TL'ye, Bodrum'da bin 450 TL'ye, Ankara'da 900 TL'ye yükseldi. Diğer havalimanlarında ise fiyatlar 750 TL olarak belirlendi.

THY'den yüzde 50 zam! Yeni fiyatlandırma 1 Temmuz‘da başladı

ENFLASYON VERİLERİNİN ARDINDAN AÇIKLANDI

Bu zam kararı, piyasalar tarafından merakla beklenen enflasyon verileri açıklanmasının ardından geldi. Haziran ayında enflasyon yüzde 1,64 arttı ve altı aylık enflasyon oranı yüzde 71,60 olarak gerçekleşti. Bağımsız bir enflasyon araştırma kurumu olan ENAG, bu rakamların üzerinde bir enflasyon oranı bildirmişti. Ekonomistler ise TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına ve sepet ağırlıklarına tepki göstermişti.

Picture background

O TARİHE KADAR SABİTLENDİ

THY'nin aldığı bu karar, özel yolcu salonlarına yapılan zamların 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacağını ve yeni yılda yeniden gözden geçirileceğini belirtti. Bu süre zarfında, havayolu şirketinin maliyet artışlarına tepki olarak aldığı zamların sektördeki genel ekonomik durumu da yansıttığı değerlendiriliyor.