SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Zam Oranı Yükseltildi! Bakan Işıkhan, Yeni Zammı Resmen Açıkladı

SSK ve Bağ-Kur Emeklisinin Zam Oranı Yükseltildi! Bakan Işıkhan, Yeni Zammı Resmen Açıkladı
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkarıldığını bildirdi.

TÜİK tarafından 6 aylık enflasyon oranının yüzde 37.57 olarak açıklanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Ocak'ta yaptığı açıklama ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam getirileceğini belirtmiş ve kesin zam oranını yüzde 42.57 olarak duyurmuştu.

EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 49.25'E YÜKSELTİLDİ

Milyonlarca emekli tarafından tepki gören bu zam oranı hükümeti geri adım attırdı. Bu akşam emekli zammında değişikliğe gidildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zammın ocak ayı itibarıyla 49.25'e yükseltildiğini belirtti. Bu açıklamayla birlikte emekliler için yapılan ek zam oranı yüzde 11.68'e yükselmiş oldu.

"1 HAFTA İÇERİSİNDE HESAPLARA AKTARILACAK"

17-26 Ocak tarihleri arasında hesaplara yatırılacak olan SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı, ilk aşamada yalnızca yüzde 37.57 oranındaki zamlar dikkate alınarak ödenecek. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı

Etiketler :