Sorunlu kredilerde kurallar gevşedi

Sorunlu kredilerde kurallar gevşedi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankaların sorunlu şirketlerin kredilerinin sınıflandırılması kurallarını gevşetti.

Bloomberg News'in konuya yakın kaynaklara dayandığını belirttiği haberine göre BDDK, bankaların sorunlu şirketlerdeki kredilerinin nasıl sınıflandıracağı konusundaki kuralları hafifletti.

Haberde, bunun bankaların portföylerine daha fazla performans dışı krediler eklenmesinin önlenmesine yardımcı olacağı ifade edildi. BDDK temsilcisinin bu habere ilişkin bir yorum yapmadığı da belirtildi. Bloomberg News'e konuşan ve adı verilmeyen bir kişi, hangi şirket kredilerinin performans dışı olarak yeniden sınıflandırılması gerektiği kararının bankalara bırakılacağını söyledi.

Sorunlu kredi düzenlemesi

Bankalar, borçları yeniden yapılandırılan veya nakit akışları desteklenmek zorunda kalan şirketlere verilmiş kredileri sorunlu kredi olarak tanımlamak zorunda olmayacaklar.

Kaynaklar, kredi sınıflamasına ilişkin Eylül ayındaki direktifi değiştiren bilgi notunun bankalara geçen ay gönderildiğini, ancak Kasım'dan önce sorunlu kredi olarak yeniden sınıflandırılan kredilerin bu değişikliğin kapsamına girmediklerini de ifade ettiler.

Etiketler :